Κριτική του Fedonos για “Να ενεργεί σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας”

Η συζήτηση συνεχίζεται σχετικά με τις αυθαίρετες παρεμβάσεις του Δήμου Πάφου σε τουρκοκυπριακές περιουσίες στην Πάφο. Ο δήμαρχος Fedonas Fedonos επικρίθηκε ως “ενεργώντας όπως ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας” στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνικού Συμβουλίου “Μετανάστες” χθες.
Ο Πολίτης και άλλες εφημερίδες προσκλήθηκαν στη συνάντηση χθες, όταν δεν προσκλήθηκε ο Φεντόνος, ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νύρης, το όνομα του αμφισβητούμενου δρόμου στην τουρκική γειτονιά του Mutallo, το οποίο ενοικιάστηκε από τον «Φύλακα της Τουρκοκυπριακής Ιδιοκτησίας» Δήμος Πάφου για πάρκινγκ. “Είπε.
Έστειλε προσωπικές επιστολές στα μέλη της τουρκοκυπριακής συμβουλευτικής επιτροπής ιδιοκτησίας όταν αποφάσισε να μισθώσει την περιοχή στο Δήμο Πάφου ως «φύλακας της τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας», λέγοντας ότι η διαδικασία μίσθωσης στον δήμο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι η συμφωνία οριζόταν ότι η πρόσβαση όσων ζουν στα πληγείσα κτίρια δεν πρέπει να εμποδίζεται
Σημειώνοντας ότι έχει ξεκινήσει μια διοικητική έρευνα σχετικά με το εάν ο δήμος παρενέβη στα κτίρια και η έρευνα αυτή θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα, ο Nuris δήλωσε ότι δεν μπορεί να ελέγξει αν μια μπουλντόζα έχει παρέμβει αυθαίρετα σε ένα κτίριο, αλλά εάν η αστυνομία αναγνωρίσει και δεν σταματά ένα τέτοιο πράγμα, είναι μια σοβαρή κατάσταση που πρέπει να διερευνηθεί.
Ο πρόεδρος της επιτροπής Skevi Kukuma επέκρινε την αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών στη διοικητική έρευνα αντί να σταματήσει την αυθαίρετη πρακτική και τόνισε ότι η έρευνα θα παραμείνει άκυρη καθώς το έργο θα ολοκληρωθεί έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Ο αναπληρωτής του ΔΕΣΗ Κωστάκης Κωνσταντίνου κατηγόρησε τον Δήμαρχο Πάφου, Φεντόνο, για «συμπεριφορά όπως ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας». Ο Κωνσταντίνου επεσήμανε ότι μια γυναίκα είχε απειλήσει να “κάψει το σπίτι της εάν ο δήμαρχος θα απομακρύνει το συγκεκριμένο σπίτι από αυτήν”.
Ο Φεντόνος, από την άλλη πλευρά, εξέφρασε τη δυσφορία του ότι δεν προσκλήθηκε στη συνάντηση χθες και δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει μια νέα συνέντευξη τύπου στην οποία θα απαντήσει στις κατηγορίες και τις κατηγορίες εναντίον του.

.Source