Κροατία. 7 άνθρωποι πέθαναν ως αποτέλεσμα καταστροφικού σεισμού (φωτογραφίες-βίντεο)

Ο αριθμός των θανάτων από σεισμό στην Κροατία αυξάνεται σε 7 καθώς βρέθηκε σώμα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι διασώστες έβγαλαν πολλούς ανθρώπους από τα κατεστραμμένα κτίρια. Η πόλη της Πετρινιάς, η οποία βρισκόταν στο επίκεντρο του σεισμού, έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μόλις σκοτεινιάστηκε, το κέντρο της πόλης έπεσε στο σκοτάδι.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γλίνα, ο δήμαρχος της πόλης, Στέπαν Κοσταντγιέβιτς, είπε στην εφημερίδα «Vesern list» και η πόλη της Πέτρινιας, η οποία ήταν το επίκεντρο του σεισμού, σκότωσε ένα 12χρονο αγόρι.

Πολλά κτίρια στην κεντρική πλατεία καταστράφηκαν εντελώς. Η αστυνομία και οι στρατιώτες χρησιμοποιούν μπουλντόζες για να αφαιρέσουν τα συντρίμμια.

Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 μεταδίδει εικόνες ενός άντρα και ενός παιδιού που τραβιούνται ζωντανά από τα ερείπια ενός κτηρίου από διασώστες.

https://www.youtube.com/watch?v=Kygto91u5UQ:

«Είναι μια καταστροφή», είπε ο Osip Horvat, ένας 44χρονος καλλιτέχνης που ζει στα προάστια της Petrina. Όταν ο σεισμός χτύπησε, περίπου το μεσημέρι, βρισκόταν στο κέντρο της πόλης βοηθώντας έναν φίλο να επισκευάσει την καμινάδα του σπιτιού του, η οποία υπέστη ζημιές από τον χθες του μικρότερου σεισμού. “Μου έπιασαν την υδρορροή και προσευχήθηκα στον Θεό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό”, είπε.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλενκόβι անմիջապես αμέσως πήγε στην πόλη, όπου οι στέγες κατέρρευσαν και οι δρόμοι ήταν γεμάτοι τούβλα και ερείπια.

Ο Πλένκοβιτς είπε ότι οι αρχές θα στείλουν εμπορευματοκιβώτια σε προσωρινά κατοίκους των οποίων τα σπίτια θεωρήθηκαν ανασφαλή.

Ο δήμαρχος Ντάρινκο Ντούμποβιτς είπε στην τοπική τηλεόραση ότι η ζημιά δεν είχε ακόμη εκτιμηθεί. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτιρίων ήταν ο παιδικός σταθμός, ο οποίος ήταν κατά λάθος άδειος τη στιγμή του σεισμού. “Η πόλη είναι απλώς ένας σωρός από ερείπια. “Είναι πανικός, όλοι θέλουν να μάθουν τι συνέβη στους δικούς τους ανθρώπους”, πρόσθεσε.

«Φοβάμαι, δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν στο σπίτι, τα τηλέφωνα δεν λειτουργούν», είπε ένας κάτοικος, που ανησυχεί προφανώς για την οικογένειά του.

Δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, αναφέρει το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Ν1. Ο Tomislav Fabijanic, επικεφαλής του τμήματος ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Sisak City, δήλωσε ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες, κυρίως με κατάγματα, στην Πετρινιά και στο Σισάκ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους ενώ τα κεραμίδια έπεσαν στα πεζοδρόμια. Το νοσοκομείο Sveti Du εκκενώθηκε, πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν στους δρόμους καλυμμένους με κουβέρτες.

Ένας σεισμός μεγέθους 5,2 συγκλόνισε την κεντρική Κροατία τη Δευτέρα, και πάλι κοντά στην Πετρινιά. Ένας σεισμός μεγέθους 5,3 το Μάρτιο προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια στο Ζάγκρεμπ.

Πηγή: Newsit.gr

Source