Κρ. Στιγματίστηκε τις τουρκικές ενέργειες μπροστά από το KSSE. ” Ερωτοκρίτης

Οι βίαιες προκλήσεις και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας πνίγησαν την βουλευτή Christiana Erotokritu στην Ανατολική Μεσόγειο για να εξυπηρετήσει τις επεκτατικές της φιλοδοξίες.

>>> Κάντε λήψη της εφαρμογής εκτός ιστότοπου τώραΓια Android, ΕΔΩ! & Για iOS, ΕΔΩ

Σύμφωνα με τη δήλωση, η κα Ερωτόκριτο μίλησε στη συζήτηση για τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία στο πλαίσιο της συζήτησης στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΟΑΣΕ). Το έργο του 2ου μέρους της περιόδου λειτουργίας KSSE 2021 τελείωσε σήμερα.

Ο Κύπριος βουλευτής σημείωσε ότι αυτό το ζήτημα συνεχίζει να συζητείται στον ΟΑΣΕ, καθώς η Τουρκία, ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν έχει εκπληρώσει ακόμη τις διεθνείς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις της. Τόνισε ότι η αλαζονεία, η αμεροληψία και η «διπλωματία όπλων» της Τουρκίας υπονομεύουν σοβαρά τις προοπτικές για μια δίκαιη και διαρκή λύση στο Κυπριακό, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αποσταθεροποιούν περαιτέρω την περιοχή.

>>> Το H βρίσκεται σε άλλες Ειδήσεις Google – Ακολουθήστε μας!

Σύμφωνα με τον Ερωτόκριτο, η τουρκική κυβέρνηση προτιμά να αγνοεί ή να απορρίπτει διεθνείς συνθήκες, συμβάσεις, ψηφίσματα, ανεξάρτητες δικαστικές αποφάσεις, στέλνοντας ένα μήνυμα στους πολίτες και τη διεθνή κοινότητα ότι η γεωπολιτική ατζέντα της προτιμά το κράτος δικαίου.

Ο Κύπριος βουλευτής σημείωσε ότι υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η χώρα κινείται σταθερά προς ένα αυταρχικό σύστημα διακυβέρνησης, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, απομακρύνοντας από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες. Τα μέτρα που ελήφθησαν στο πλαίσιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πρόσθεσε, υπονομεύουν την ανεξαρτησία του δικαστικού σώματος, του νομοθετικού σώματος και ενισχύουν το δημοκρατικό έλλειμμα της χώρας.

Η Τουρκία, ανέφερε ο Ερωτοκρίτιου, αγνοώντας τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Επιτροπής της Βενετίας, ενήργησε υπό συστηματική πίεση από την αντιπολίτευση, περιόρισε την ελευθερία του λόγου, φυλακίζει χιλιάδες πολίτες, πράξεις που ωθούν δημοκρατικούς θεσμούς.

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, καθώς και την πρόθεσή του να αποκαταστήσει τη θανατική ποινή στην Τουρκία, αποτελούν μέρος της ίδιας πολιτικής που αφαιρεί τη χώρα από τις κοινές δημοκρατικές αρχές και αξίες μας, κατέληξε ο κ. Ερωτοκρίτης

Source