Κυβέρνηση 5 βήματα χαλάρωση των περιορισμών κορανοϊού στις Κάτω Χώρες

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε από τον πρωθυπουργό Mark Rutte και τον υπουργό Υγείας Hugo de Jonge, δηλώθηκε ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν από τις 28 Απριλίου, αλλά το σχέδιο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον εβδομαδιαίο αριθμό περιπτώσεων.

Έχει αναφερθεί ότι τα αυστηρότερα μέτρα Kovid-19 που τέθηκαν σε ισχύ στις 15 Δεκεμβρίου και οι περιορισμοί της απαγόρευσης κυκλοφορίας που τέθηκαν σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου θα συνεχιστούν έως τις 28 Απριλίου στη χώρα.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες εφαρμογής των μέτρων, ο Rutte είπε, “Όλοι έχουν τους δικούς τους λόγους, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε τα μέτρα.” είπε.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, δηλώθηκε ότι οι μαθητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών μπορούν να ξεκινήσουν πρόσωπο με πρόσωπο εκπαίδευση από τις 26 Απριλίου.

Επιπλέον, δηλώθηκε ότι τα σπίτια παιδικής μέριμνας για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών θα ανοίξουν από τις 19 Απριλίου, εκτός των ωρών του σχολείου.

Κάνοντας δήλωση σχετικά με το ημερολόγιο εμβολιασμού, ο υπουργός Υγείας De Jonge δήλωσε ότι στοχεύουν στον εμβολιασμό όλων των ατόμων άνω των 60 ετών και των ατόμων με χρόνιες ασθένειες στις αρχές Μαΐου.

Ο Ντε Τζόνγκ είπε ότι το 70 έως 80 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για να αποκτήσει ασυλία.

Ο υπουργός De Jonge σημείωσε ότι εάν το τρίτο κύμα μπορεί να ξεπεραστεί, τα μέτρα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει στη συνεδρίασή της στις 20 Απριλίου, εάν το ημερολόγιο χαλάρωσης θα εφαρμοστεί από τις 28 Απριλίου.

Δηλώνοντας ότι το σχέδιο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την πληρότητα των νοσοκομείων και των μονάδων εντατικής θεραπείας, ο De Jonge δήλωσε ότι ο αριθμός των επισκεπτών που γίνονται δεκτοί στα σπίτια στο πρώτο στάδιο θα αυξηθεί σε δύο.

Όσοι υποβάλουν αρνητικό τεστ στο δεύτερο στάδιο, το οποίο προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 11 Μαΐου, θα μπορούν να γίνουν δεκτοί σε μουσεία, ζωολογικούς κήπους και γήπεδα.

Καφετέριες και εστιατόρια προβλέπεται να ανοίξουν στην τρίτη φάση, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 25 Μαΐου.

Αναφέρθηκε ότι θα επιτρέπονται περισσότερες συλλογικές δραστηριότητες στο τέταρτο στάδιο, το οποίο θα ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου και ότι από την 1η Ιουλίου, όλοι οι ενήλικες θα μεταφερθούν στο πέμπτο στάδιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση εμβολιασμών. .

Από τον Απρίλιο, άρχισαν να παρατηρούνται επισκέπτες σε μέρη όπως μουσεία, καφετέριες, εστιατόρια, ζωολογικούς κήπους, γήπεδα, αίθουσες εκδηλώσεων και θέατρα στην Ολλανδία.

Ως αποτέλεσμα των εκδηλώσεων με θεατές που πραγματοποιήθηκαν για δοκιμαστικούς σκοπούς, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει να το ανοίξει ή να το κλείσει εντελώς.

.Source