Κυκιλιάς. Θα πρότεινα στρατιωτικό αποκλεισμό στην Αττική

Ο Υπουργός Υγείας αποκάλυψε τα στοιχεία σχετικά με την πίεση του AA SS από την αύξηση των περιπτώσεων. – Εάν η εικόνα είναι παρόμοια σήμερα, είπε, τότε προτείνεται περαιτέρω αυστηρότερη λήψη μέτρων.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιάς εξέφρασε ανησυχία για την επιδημία στη χώρα, ανακοινώνοντας εκ των προτέρων ότι θα προτείνει έναν σκληρό αποκλεισμό στρατιωτικού τύπου στην Αττική.

Όπως είπε ο κ. Κυκιλιάς το OPEN την Τρίτη το πρωί, είναι δυνατά αυστηρότερα μέτρα – ένας γενικός αποκλεισμός τύπου Μαρτίου στην Αττική. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η ανάλυση που έλαβε από τις επιτροπές είναι τέτοια που δείχνει ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο τρίτο κύμα της επιδημίας.

Όπως σημείωσε ο Βασίλης Κιλικιάς, δεδομένου ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση, αναφέρθηκε στα δεδομένα που θα αποκαλυφθούν κατά τη σημερινή ενημέρωση του EODY.

“Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε λιγότερα από όσα πρέπει να γίνουν. Έτσι, η δική μου εικόνα, με βάση αυτά τα δεδομένα և εμπειρογνώμονες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει να είστε σε θέση, αν και σήμερα τα δεδομένα είναι έτσι – θα περιμένουμε το EODY, և η πρότασή μου, εάν θέλετε στην Επιτροπή, θα είναι μικρότερο, σκληρότερο, οριζόντιο μέτρο. Με άλλα λόγια, ένας αποκλεισμός όπως αυτός της προηγούμενης μάχης, ο οποίος σύντομα θα είναι σε θέση να φέρει αποτελέσματα, to σύντομα να εκτονώσει ել για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση », δήλωσε ο κ. Κυικιάς.

Ο Υπουργός ανέλυσε τον αριθμό των ασθενών με απλά κρεβάτια, αλλά και τον αριθμό των ασθενών με κρεβάτια ICU, σημειώνοντας ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση. Συγκεκριμένα, πληροφόρησε ότι η πληρότητα των κρεβατιών στις μονάδες εντατικής θεραπείας της προαναφερθείσας περιοχής κάνει τώρα το 70%. “Σύμφωνα με το EKAB 6/2, είχαμε 231 intubations, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 ημέρες περισσότερο, 10 από αυτές στην Αττική, πράγμα που σημαίνει ότι σε μια μέρα καταγράφουμε σημεία ICU”:

Ερωτηθείς εάν το πιθανό κλείσιμο θα φέρει μια νέα «κλειδαριά» στα σχολεία, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι τα στοιχεία έδειξαν αύξηση 11% σε περιπτώσεις έως και 9 ετών, αφήνοντας την πιθανότητα να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

Η Αττική παραμένει στο «κόκκινο» σημείο – το ήμισυ των ημερήσιων καταγεγραμμένων υποθέσεων στη χώρα. Αυτό αντικατοπτρίζεται επίσης στην ανάλυση του ιού φορτίου στη διαρροή του. Σύμφωνα με τον Νίκο Τομαΐδη, καθηγητή στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας, “την περασμένη εβδομάδα η συγκέντρωση του ιού στα λύματα αυξήθηκε κατά 205%.” Αυτό σημαίνει περίπου 100.000 παίκτες.

Η παρατεταμένη καραντίνα, όπως και οι νέες θεραπείες, δεν φαίνεται να λειτουργεί. Οι ειδικοί παρακολουθούν την κατάσταση με ανησυχία. Αν και ο θετικός δείκτης είναι κάτω από το όριο συναγερμού “4”, είναι πιθανό να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα ως αποτέλεσμα της πρόσφατης πίεσης για περιορισμό του spread. Σχετικές προσφορές είναι στο τραπέζι, οι οποίες μπορούν να γίνουν αποδεκτές և ανακοινώνονται αύριο, Τετάρτη ή Πέμπτη.

Μιλώντας στο THEMA 104.6, ο Anastasios Spantideas, Καθηγητής Παθολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας, δήλωσε ότι ο αποκλεισμός για δύο εβδομάδες θα ήταν μια λύση που θα σταματούσε τη διαδικασία – μια σημαντική αύξηση των περιπτώσεων. “Δεν απέχουμε από έναν κοινό αποκλεισμό”, τόνισε.

Η κρίση της κατάστασης επιβεβαιώθηκε από τον Πρόεδρο του EODY Παναγιώτη Αρκουμάνια. “Μερικά από τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε δείχνουν επιδείνωση, οπότε έχουν αναληφθεί περαιτέρω ενέργειες. Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο στάδιο της επιδημίας. Εάν είναι απαραίτητο, θα λάβουμε επιπλέον μέτρα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. “Γεωγραφικά, εστιάζουμε στην Αττική.”

Φυσικά, αυτή η κατάσταση ασκεί μεγάλη πίεση στο εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης · είναι πιθανό ακόμη και σε τρεις εβδομάδες να αντιμετωπίσουμε έναν νέο γενικό αποκλεισμό. Υπάρχει επίσης αύξηση στις εισαγωγές νοσοκομείων, σε σύγκριση με 34% στην Αττική και 38-40% στην υπόλοιπη χώρα. Οι δύσκολοι μήνες που ακολούθησαν επιβεβαιώθηκαν από την επικεφαλής ιατρική του νοσοκομείου, Ματίνα Παγώνη. «Δεν θα γιορτάσουμε το Πάσχα, θα είναι μέτριο», είπε σε δήλωση, προβλέποντας ότι «θα περάσουμε ένα καλοκαίρι λίγο πιο ελεύθερα από ό, τι πέρυσι». Αν και αναφέρθηκαν λιγότερες νέες περιπτώσεις χθες, η διασωλήνωση αυξήθηκε σε 276.

Η κρίση της κατάστασης αντικατοπτρίζεται επίσης στα σχολικά τμήματα. Πολλοί άνθρωποι κλειδώνουν μετά από επιβεβαιωμένες περιπτώσεις. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότερες φωνές ακούγονται που καλούν τα παιδιά να επιστρέψουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα των σχολείων. Η Matina Pagoni δήλωσε ότι «τα παιδιά έχουν ήπια συμπτώματα, αλλά τα μεταδίδουν».

Αντιθέτως, η Βάνα Παπαγγέλου, καθηγήτρια παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δήλωσε ότι «προτείναμε να μην αλλάξουμε τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. “Τα παιδιά δεν τρέχουν την επιδημία, αλλά την ακολουθούν.” Χθες, ωστόσο, ηχητικά προειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές αφού αναφέρθηκαν δεκάδες περιστατικά στο νηπιαγωγείο Kalitea. Ο λόγος για τη διασπορά ήταν ο υπάλληλος που αξιολογήθηκε θετικά στις 29 Ιανουαρίου.

Μέχρι στιγμής τα σχολεία είναι ανοιχτά, εκτός από τα σεμινάρια. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για σχολεία όλων των επιπέδων είναι διαθέσιμη για τους δήμους Πάτρας, Χαλκίδα գի Άγιος Νικόλαος Λασιτή, δια βίου μάθηση για νηπιαγωγεία և δημοτικά σχολεία και εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γυμνάσια y λύκεια για τις κοινότητες της Τήρας իկ Μυκόνου.

Η δια βίου μάθηση νηπιαγωγείων, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης և δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης և εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λυκείων (ավագ γυμνάσια με βαθμό γυμνασίου) ισχύει για τις κοινότητες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Λέσβου, της Ανδραβίδας-Κιλίν (Ηλεία), της κοινότητας Ζάκ. , Τέμπη (Λάρισα) Πύδνας-Κολινδρού (Πιερία), Ρέθυμνο, Διρφίον-Μεσαπία (Εύβοια), Τανάγρα, Εορδαία (Κοζάνη), Τέμπε-Σπάρτη.

Επιπλέον, οι μονάδες κατάρτισης της Ειδικής Αγωγής σε όλα τα επίπεδα θα συνεχίσουν να λειτουργούν. Άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως πανεπιστήμια, σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, επαγγελματικά σχολεία, κέντρα διδασκαλίας, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα δια βίου μάθησης θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως.

Όσον αφορά την αγορά, συνεχίζει να λειτουργεί σε τέσσερις κατηγορίες, με βάση το ιικό φορτίο που εμφανίζεται από κάθε περιοχή. Τα καταστήματα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική είναι ανοιχτά μόνο με παράδοση με κλικ, όπως συνέβη τον Δεκέμβριο. Κομμωτήρια, κομμωτήρια, σαλόνια ομορφιάς, μονάδες περιποίησης σώματος, κέντρα διατροφής θα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 07:00 έως τις 20:00, εάν το επιθυμείτε.

Όλα θα είναι κλειστά τα Σάββατα και τις Κυριακές, εκτός από σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, δημόσιες αγορές, αρτοποιεία, βενζινάδικα και άλλα καταστήματα τροφίμων, τα οποία είναι ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 17:00.

Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο (δήμοι Πατρών, Χαλκίδας, Αγίου Νικολάου Λασιτή, Μύκονος και Τήρα). Σε αυτά, η δραστηριότητα των εμπορικών καταστημάτων αναστέλλεται, καθώς και η δραστηριότητα των κομμωτών. Μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, βενζινάδικα και άλλα παντοπωλεία θα είναι ανοιχτά. Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, επιστρέφει η απαγόρευση πώλησης αγαθών όπως υπολογιστών, επίπλων, παιχνιδιών, παπουτσιών, ρούχων, βιβλίων στην πρωτεύουσα, καθώς και εκείνων που διατρέχουν πολύ υψηλό κίνδυνο.

Μέχρι σήμερα, 410.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί. Η άφιξη των πρώτων 45.000 δόσεων του εμβολίου AstraZeneca αυξάνει επίσης τη μέτρια αισιοδοξία. Ο εμβολιασμός με αυτό το εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 60-64 ετών σε ορισμένα κέντρα εμβολιασμού ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου. Για το σκοπό αυτό, θα ανακοινωθεί ένα νέο σύστημα παράλληλα με το ήδη εγκατεστημένο σύστημα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source