Κυκλοφόρησε το χρυσό κολιέ αξίας 4000 TL

Η αστυνομική Fatma Gökalp, η οποία έδωσε μαρτυρία για το ζήτημα στο δικαστήριο, δήλωσε τα γεγονότα σχετικά με το περιστατικό. Ο Gökalp δήλωσε ότι ο ύποπτος είχε περιγράψει ένα χρυσό κολιέ 14 καρατίων αξίας 4000 TL από το Altınbaş Jewellery, το οποίο λειτουργεί στην οδό Girne στη Λευκωσία στις 16.50 ώρες στις 23 Δεκεμβρίου 2020, και δήλωσε ότι το περιστατικό αναφέρθηκε στην αστυνομία στις 24 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Gökalp δήλωσε ότι ο ύποπτος έκανε μια άβολη στάση επικαλούμενος μια ακατανόητη κραυγή και κούνησε αδιακρίτως τα χέρια και τα χέρια του σε ένα χώρο στάθμευσης που ανήκε στον τουρκικό δήμο Λευκωσίας στις 30 Δεκεμβρίου 2020 και δήλωσε ότι ο ύποπτος συνελήφθη λόγω της κατάστασής του. Ο Gökalp επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε την ίδια ημέρα, το εν λόγω χρυσό κολιέ βρέθηκε στον ύποπτο και κατασχέθηκε ως σημάδι και τόνισε ότι από τις ηχογραφήσεις της κάμερας καθορίστηκε ότι ο ύποπτος ήταν επιφυλακτικός. Ο Gökalp σημείωσε ότι ο ύποπτος έχει το καθεστώς του μαθητή στη χώρα, αλλά διέμεινε ως φυγάς για 21 ημέρες επειδή δεν ανανέωσε τη μετανάστευσή του.

Ο δικαστής Meltem Dündar, ο οποίος αξιολόγησε την κατάθεση που δόθηκε παρουσία του, διέταξε τον ύποπτο να κρατηθεί για 20 ημέρες στην Κεντρική Φυλακή για μελλοντική δίκη, θεωρώντας ότι η άδεια διαμονής του έχει λήξει και υπάρχει πιθανότητα διαφυγής από τη δίκη.

.Source