Κυνήγι. Δρ. SANİYE ALBAŞ – “Κακοποίηση παιδιών με ερωτήσεις και απαντήσεις”

Ειδικά τα τελευταία χρόνια, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό από τα στατιστικά στοιχεία, η αύξηση του εγκλήματος της κακοποίησης παιδιών και το να γίνει σημαντικό πρόβλημα στον κόσμο έφερε το ζήτημα του τι πρέπει να κάνουμε για την προστασία των παιδιών μας. Πρώτα απ ‘όλα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό προκειμένου να εντοπίσουμε το πρόβλημα και να προσφέρουμε λύσεις στο αναφερόμενο ζήτημα. Το χαρακτηριστικό αυτού του έργου είναι ότι η γλώσσα του είναι απλή, απλή και ελκυστική για όλους. Ο σκοπός του βιβλίου “Παιδική κακοποίηση με ερωτήσεις και απαντήσεις”, που είναι ένας οδηγός, είναι να προσεγγίσει πολλούς ανθρώπους και να ευαισθητοποιήσει.

Σήμερα, τόσο στον κόσμο όσο και στην Τουρκία και στην ΤΔΒΚ για την παιδική κακοποίηση προφανώς δεν αρκεί μόνο η νομοθεσία στον ενεργό αγώνα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αλλάξουμε τη νοοτροπία των ανθρώπων, τις ηθικές αξίες, την προοπτική απέναντι στα παιδιά και τις γυναίκες. Με βάση αυτό και ως συνειδητοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι δική μας ευθύνη να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις του κράτους κοινωνικού δικαίου. Έχουμε ξεκινήσει σύμφωνα με τα δικαιώματα και τα προγράμματα των παιδιών που μπορούν να γίνουν σε αυτό το ζήτημα. Αυτός ο τρόπος περιλαμβάνει μια αποστολή να κάνουμε μερικές μελέτες για το πιο ευάλωτο τμήμα της κοινωνίας (τα παιδιά μας), να προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε τις ελλείψεις και να βοηθήσουμε στην εξάλειψη των προβλημάτων. Ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποιες επισκέψεις στη χώρα μας με την ελπίδα να μεταφέρουμε τον αγώνα μας σε αυτόν τον δρόμο και να κάνουμε νέα βήματα σε αυτό το πλαίσιο. Πρώτα, επισκεφθήκαμε τον κ. Πρόεδρο Έρσιν Τατάρ και την πολύτιμη σύζυγό του Σίμπελ Τατάρ στην Προεδρία της ΤΔΒΚ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, παρουσιάσαμε και οι δύο το βιβλίο μας και υποσχεθήκαμε ότι θα επιδείξουμε τον απαραίτητο εθελοντισμό σχετικά με τους ελλείποντες νομικούς κανονισμούς στην ΤΔΒΚ. Αναφέραμε επίσης ότι θα δωρίσουμε όλο το εισόδημα που θα κερδίσουμε από την πώληση αυτού του βιβλίου στη θεραπεία του «Παιδιά με SMA». Για παράδειγμα, εάν η Τουρκία παρατηρήσει ότι κακοποίησε ένα παιδί. Επαγγελματίες όπως γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι, δάσκαλοι, οικογενειακοί παθολόγοι, ψυχολόγοι, διευθυντές σχολείων και τα παρόμοια θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα πιο σοβαρά και να αναφέρουν ύποπτες περιπτώσεις στις απαραίτητες αρχές. Σε αυτό το πλαίσιο, η «υποχρέωση αναφοράς» δεν ανήκει μόνο σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, αλλά επιβάλλει ευθύνη σε όλους. Σύμφωνα με το άρθρο 236 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με αριθμό 5271, όταν αντιμετωπίζεται το έγκλημα της σεξουαλικής κακοποίησης, η κατάθεση του παιδιού πρέπει να ληφθεί παρουσία κάμερας, ψυχολόγου / παιδίατρου και δικηγόρου και να καταγραφεί με κάμερα. Με την καταγραφή της δήλωσης στην κάμερα, το παιδί δεν θα μπορεί να κάνει επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και να αναπαράγει το τραύμα του. Πού να υποβάλετε αίτηση, τα κέντρα που πρέπει να επικοινωνήσετε σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης:

* ALO 183 (Γραμμή κοινωνικής υποστήριξης): Εξυπηρετείται κάθε μέρα, κάθε ώρα.

* ALO 156: Αρχηγός Υποθέσεων Παιδιών και Γυναικών

* Κέντρα παρακολούθησης παιδιών (ÇİM) (0212 4041500)

Τα Κέντρα Παρακολούθησης Παιδιών δεν χρησιμοποιούνται ακόμη ευρέως σε όλη την Τουρκία. Υπάρχουν τρία ÇİMs που δραστηριοποιούνται αυτήν τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη.

Σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στο Διαδίκτυο, τα κέντρα επικοινωνίας πρέπει να είναι τα εξής:

* Γραμμή πληροφοριών διαδικτύου

* Γραμμή ειδοποίησης της Γενικής Διεύθυνσης Αστυνομίας ALO 155

* ALO 183 Γραμμή κοινωνικής υποστήριξης

* Μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία συμπληρώνοντας τη φόρμα ειδοποίησης πληροφοριών στον ιστότοπο του Κέντρου ειδοποιήσεων πληροφοριών στο Διαδίκτυο της Αρχής Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών.

Όπως ανέφερα στην αρχή του άρθρου μου, ο Av. Ποιος είναι ο συν-συγγραφέας του βιβλίου μας σε αυτόν τον ιερό αγώνα, δεν αφυπνίζει τις πολύτιμες συνεισφορές του. Οφείλω τις ευχαριστίες μου στον Begüm Gürel (LL.M.) Και στον Çocuk Gelişimci Özge Başarır, ο οποίος δήλωσε ότι ένιωθα πάντα τη συντροφιά και την υποστήριξή της και ότι μπορούσε να μας βοηθήσει σε νέα έργα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να μεταβείτε στο βιβλίο οδηγιών μας “Παιδική κακοποίηση με ερωτήσεις και απαντήσεις” από τα βιβλιοπωλεία και τις πλατείες στην ΤΔΒΚ..

.Source