Κυπριακές προσφορές CPL με βάση την πόλη με σαρωτή CBI | Ειδήσεις Χαϊντεραμπάντ

Χαϊντεραμπάντ: Το Coastal Projects Limited (CPL) με έδρα την πόλη, το οποίο αντιμετωπίζει έρευνα CBI για απάτη δανείου 4,736-εκατομμυρίων Rs, είναι πλέον εμπλεγμένο σε μια άλλη διαμάχη για το Κυπριακές προσφορές.
Σε ένα FIR, το CBI ισχυρίστηκε ότι, σύμφωνα με ιατροδικαστικό έλεγχο, η CPL είχε επενδύσει 40 εκατομμύρια Rs στην Coastal Transnational Ventures Limited (CTVL), μια θυγατρική εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στο Cyrpus.
Η CPL είχε δώσει εταιρική εγγύηση ύψους 15,6 εκατομμυρίων δολαρίων υπέρ της Exim Bank για τα δάνεια που έλαβε η CTVL για απόκτηση μετοχών σε άλλη εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Επικαλέστηκε τραπεζική εγγύηση και η CPL έπρεπε να πληρώσει 102 εκατομμύρια Rs (ισοδύναμο 15,6 εκατομμυρίων $) κατά τη στιγμή της μετατροπής. Ωστόσο, το εισπρακτέο ποσό για την CPL μετατράπηκε σε μετοχές CTVL, ισχυρίστηκε η CBI.
Στο FIR, το CBI ισχυρίστηκε επίσης ότι «τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της CPL παραποιήθηκαν για να δείξουν μη ρευστά ποσά που επικαλούνται την εγγύηση ως ρευστοποιήσιμες επενδύσεις για να παρουσιάσουν καλύτερη θέση στους δανειστές».
Η έρευνα του πρακτορείου διαπίστωσε επίσης σοβαρές παραβιάσεις όπως εκτροπή χρημάτων και υποθήκη ενός ήδη πωληθέντος ακινήτου.
Το CBI ισχυρίστηκε ότι οι υποθήκες τρίτων που αναγνωρίστηκαν ως K Ramulu και K Anjamma, οι οποίοι δεν είναι καν διευθυντές της εταιρείας, είχαν υποθήκες ακινήτων στην Bank of Maharashtra. Η κεντρική υπηρεσία διαπίστωσε ότι τα ακίνητα – κυρίως ιδιοκτησίες γης στο χωριό Kismatpur της περιοχής Rangareddy – είχαν πωληθεί πριν από την υποθήκη. Η CBI είπε ότι αυτά τα ακίνητα είχαν ήδη πωληθεί ως οικόπεδα σε 47 άτομα μεταξύ 1990 και 2003.
Η CBI διαπίστωσε επίσης ότι καταβλήθηκαν 230 εκατομμύρια Rs στη SREI Equipment Finance Ltd για την αποπληρωμή δανείων από κεφάλαια που ελήφθησαν από τη Mantena Srinivas Raju της Mantena Infra LLP. Το πληρωτέο ποσό στη Mantena ήταν 181 εκατομμύρια Rs (τον Μάρτιο του 2017) και η ευθύνη της Mantena αντικαταστάθηκε από τη SREI χωρίς εισροή ή εκροή κεφαλαίων στα βιβλία, δήλωσε η CBI.
«Καταθέσεις ασφαλείας ύψους 116 εκατομμυρίων Rs μεταφέρθηκαν σε διάφορα μέρη, εκ των οποίων τα 52 εκατομμύρια Rs ήταν πλασματικές συναλλαγές. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα έγγραφα ή συμφωνίες καταγεγραμμένα », ισχυρίστηκε το CBI στο FIR.
Η CBI διερευνά επίσης τις συναλλαγές συνεισφοράς προαγωγών της CPL με τέσσερις εταιρείες – Siddhi Vinayak Power Generation and Distribution Private Ltd, Dharmaja Turbo Engineering Private Limited, Sri Sai Magadha Constructions και Sri Vijetha Engineers and Infrastructure Pvt Ltd.

.Source