Κυπριακοί κομάντο. Ισραηλινά όπλα στις χιονισμένες πλευρές του Τροόδους

Κατά τη διάρκεια της χιονισμένης θερινής ζωής, οι Κύπριοι στρατιώτες πυροβόλησαν τους στόχους τους με ελαφριά πολυβόλα “Neg”.

Το ισραηλινό κανάλι επαινεί τους κυπριακούς κομάντο, επειδή η κάμερά τους βρέθηκε στην Κύπρο, στα βουνά του Τροόδους, σε σχέση με τις ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις στο νησί μας, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες, όπως αναφέρθηκε από το nationalpost.com.cy.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης δηλώσεις αξιωματικών των κυπριακών ειδικών δυνάμεων, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους καλά εκπαιδευμένους κυπριακούς διοικητές.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι «ευλογούν τα γένια τους» από Κύπριους αλεξιπτωτιστές που χρησιμοποιούν ισραηλινά πολυβόλα.

Κατά τη διάρκεια της χιονισμένης θερινής ζωής, οι Κύπριοι στρατιώτες πυροβόλησαν τους στόχους τους με τουφέκια “Micro-Tavor” και ελαφριά πολυβόλα “Negev”, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα

Είναι γνωστό ότι οι επιλεγμένες μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο ήταν οπλισμένες με όπλα και ηλεκτρο-οπτικές συσκευές από τις ισραηλινές εταιρείες IWI և Meprolight.

Εθνική Φρουρά Κύπρου

Στις χιονισμένες πλευρές του Τροόδους, οι Κύπριοι κομάντοι πυροβόλησαν τα τουφέκια Micro Tavor X-95, εκτοξευτές χειροβομβίδων Neg գնդ 40 mm, όλα κατασκευασμένα από την IWI.

Είναι γνωστό ότι οι Ισραηλινοί-Κύπριοι κομάντο ασκούν συχνά ειδικές ασκήσεις σε σενάρια χωριών, ραντάρ και σαμποτάζ. Συμμετέχουμε πάντα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αυτές τις ασκήσεις.

Οι Ισραηλινοί κομάντο σχεδόν πάντα εκπαιδεύονται με τις κυπριακές ειδικές δυνάμεις στο Τρόοδος, κάτι που θα είναι πιθανό σημείο πιθανής σύγκρουσης στο σενάριο της τουρκικής επιθετικότητας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε ασκήσεις με την Κυπριακή αεροπορική άμυνα.

Ο λόγος είναι ότι η Κύπρος διαθέτει ρωσικά συστήματα TOR-M1 և BUK, τα οποία είναι διαθέσιμα σε άλλες αραβικές χώρες. Η Κύπρος, από την άλλη πλευρά, ωφελείται επειδή η αεροπορική άμυνα ασχολείται με αμερικανικά αεροσκάφη που μοιάζουν με την Τουρκία.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έστειλε περισσότερα από 50 ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην ήπειρο, καθώς και 300 εκλεγμένους Ισραηλινούς διοικητές της διάσημης δύναμης, Matt Cally.

Δύο ισραηλινά αεροσκάφη C-130J-30 μετέφεραν περισσότερους από 200 επιλεγμένους ισραηλινούς κομάντο από τη βάση τους στην Πάφο στο Νεβάτιμ, ενώ έξι αεροσκάφη 106ης F-15C / D κάλυψαν και προστάτευαν την Αρκτική Θάλασσα.

Η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, άλλαξε τη γεωπολιτική διάσταση του νησιού, ενώ η πιθανή εκ περιτροπής παρουσία ελληνικών αεροπλάνων θα έδινε έναν άλλο «αέρα» στη Λευκωσία, η οποία τώρα βρίσκεται στο σενάριο της διαίρεσης του νησιού. Αγκυρα:

,Source