Κυπριακός κοροναϊός. Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια. Πηγαίνουμε στο τέλος | Νέα

Τα πρώτα εμβόλια έχουν φτάσει στην Κύπρο και η διαδικασία θα ξεκινήσει αύριο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς είναι η αρχή του τέλους, αλλά όχι το τέλος της προσπάθειας. “Όπως γνωρίζετε, η ροή εμβολίων θα είναι μικρή τους επόμενους μήνες, αλλά αφού εγκριθούν τα άλλα εμβόλια, θα αυξηθεί σταδιακά”, δήλωσε ο κ. Ιωάννου.

“Οι υπόλοιπες προσπάθειες της Ευρώπης στον κόσμο για να ξεπεραστεί αυτή η τεράστια κρίση υγείας είναι ένα ορόσημο σήμερα. «Η λήψη εμβολίων σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία, αποκαθιστά το ηθικό μας καθώς προχωράμε προς το τέλος αυτού του θαυμάσιου δρόμου που ζούμε όλη αυτή τη φορά», δήλωσε η Στέλλα Κυρακίδου, EU Υπουργός Υγείας της ΕΕ EU Κωνσταντίνος Ιωάννου Τελετή παραλαβής BioNTech

https://www.youtube.com/watch?v=vi3mi0Rxe18:

“Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν αύριο για άτομα που ζουν σε γηροκομεία, καθώς και για επαγγελματίες υγείας, ακολουθούμενο από άλλες κατηγορίες, ενώ επιβεβαίωσε ότι έχουν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου εάν το επιθυμούν. “Το εμβόλιο είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός πόρος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά της επιδημίας, οπότε για άλλη μια φορά καλούμε τους ανθρώπους να έρθουν και να εμβολιαστούν”, ανέφεραν.

Επαίνεσε την πρωτοβουλία του Επιτρόπου Υγείας για τις προσπάθειές της να χορηγήσει από κοινού το εμβόλιο και ευχαρίστησε την κυβέρνηση բոլոր όλους τους Κύπριους տ κα Κυρακίδου για όλες τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης παράδοσης του εμβολίου COVID-19 σε όλα τα κράτη μέλη. “Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η αλληλεγγύη και η συνεργασία, γίνονται πραγματικότητα για όλους τους πολίτες της ΕΕ”, δήλωσε ο Ιωάννου.

https://www.youtube.com/watch?v=krNNju9dmSU:

Με τη σειρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για σήμερα, διότι, όπως περιέγραψε, «έξι μήνες μετά την παρουσίαση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια για το COVID-19, λαμβάνουμε τις πρώτες δόσεις σε όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα, τα κράτη μέλη και των 27 κρατών. “Πρόκειται ουσιαστικά για ευρωπαϊκή αλληλεγγύη · είναι ευρωπαϊκή ώρα.”

Γράψτε το σχόλιό σας:

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα της ελληνικής Greek World

Source