Κυρακίδου. Το μάθημα της επιδημίας της ΕΕ είναι ότι πρέπει να κινηθεί γρηγορότερα προς μια ένωση υγειονομικής περίθαλψης

Το μάθημα της επιδημίας της ΕΕ είναι ότι πρέπει να μετακινηθεί γρηγορότερα στην Ένωση Υγείας, δήλωσε σήμερα η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυρακίδου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPC).

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ειδικότερα, η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι «πριν από λίγους μήνες, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να υπάρχει ήδη ένα αποτελεσματικό εμβόλιο COVID-19. Αλλά επιτεύχθηκε χάρη σε επιστήμονες όπως ο καθηγητής ինը ahin και ο Δρ Tueretsi. Ένα από τα διδάγματα αυτής της επιδημίας είναι ότι η επένδυση στην επιστήμη, στην έρευνα και στις βιομηχανικές μας δυνατότητες είναι μια μεγάλη επένδυση. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. “

“Το δεύτερο εμβόλιο εγκρίθηκε στις 6 Ιανουαρίου και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο, μόλις έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στρατηγικής για τα εμβόλια. Αυτό είναι ένα ιστορικό επίτευγμα για την ένωση. “Σε ρωτάω. «Πώς θα ήταν η Ένωση αν μόνο μεγάλες ή λίγες χώρες έλαβαν εμβόλια;» είπε.

“Το 2020 μάς έχει διδάξει ότι η αλληλεγγύη δεν πρέπει να είναι μια κενή λέξη, το ίδιο ισχύει και για τον συντονισμό. Και ας μην ξεχνάμε ότι από το ξέσπασμα, ολόκληρος ο κόσμος ακολουθεί εμβόλια. Τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία τον Μάιο του 2020, և αποφασίσαμε να μοιραστούμε τον κίνδυνο և να μην στοιχηματίσουμε σε ένα εμβόλιο. “Εάν όλα τα εμβόλια στην ΕΕ είναι επιτυχημένα, θα έχουμε περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις για τα 450 εκατομμύρια Ευρωπαίους και τους γείτονές μας.”

Τόνισε ότι «έως ότου μερικοί άνθρωποι λάβουν ένα ασφαλές, αποτελεσματικό εμβόλιο, πρέπει όλοι να είμαστε υπομονετικοί για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και την κοινωνία γενικότερα».

“Γνωρίζω πολύ καλά ότι το μπλοκάρισμα των μετρήσεων COVID ID δεν είναι εύκολο για κανέναν,” είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε κουρασμένοι to ακόμη και να νιώθετε απογοητευμένοι. “Ωστόσο, η επιδημία κόπωση, που συχνά συνδυάζεται με δυσπιστία για συμβουλές από ειδικούς, είναι η επόμενη μεγαλύτερη πρόκληση μετά τον ιό.”

Αυτός πρόσθεσε. “Η στρατηγική για τα εμβόλια είναι μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, αλλά ήταν επίσης μια προσωρινή λύση. Από αυτήν την επιδημία κατέστη σαφές ότι το πλαίσιο ασφάλειας της υγείας μας δεν είναι έτοιμο για μια τόσο μεγάλη κρίση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείναμε μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας ին τον Νοέμβριο παρουσιάσαμε το όραμά μας για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανταπόκρισης στην Υγεία, το HERA և European BARDA. Αυτές οι προτάσεις είναι τα πρώτα μαθήματα που αντλήθηκαν από την επιδημία μέχρι στιγμής. “Αυτές οι διασυνοριακές απειλές για την υγεία, όπως το COVID, δεν μπορούν να ξεπεραστούν από εθνικά εμπόδια.”

“Η επιδημία έδειξε ότι η συντονισμένη δράση είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγουμε από αυτήν την επιδημία, προς μια πιο υγιή, πιο δίκαιη, καλύτερα προετοιμασμένη ΕΕ. Αυτό είναι το κύριο μάθημα που πρέπει να μάθουμε από αυτήν την κρίση, այլ ισχύει για άλλους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης. Συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Οι ασθενείς με καρκίνο επηρεάζονται σημαντικά από το COVID-19. Η επιδημία διέκοψε τη θεραπεία, καθυστέρησε τον έλεγχο programs προγράμματα εμβολιασμού, διέκοψε τις κλινικές δοκιμές και επηρέασε τη διαθεσιμότητα φαρμάκων. Αυτό, με τη σειρά του, έχει δημιουργήσει τεράστια αβεβαιότητα για εκατομμύρια καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους. “Το σχέδιο θα αντιμετωπίσει τον καρκίνο στο σύνολό του, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης, της έγκαιρης ανίχνευσης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών, επιζώντων”, είπε.

Πηγή: KYPE

Source