Κωδικοί της νέας εποχής – Diriliş Mail

Ahimbrahim Seçkin Talaş / Άγκυρα / Ειδικά νέα

Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu, που διοργανώθηκε από τη συνάντηση επανεξέτασης της εξωτερικής πολιτικής για το 2020, δηλώνει ότι η πρόταση για τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τις ΗΠΑ CAATS για κυρώσεις κατά της Τουρκίας, “μετά την απόφαση κυρώσεων που προήλθε τώρα από αυτές που προσφέρουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είπαμε «ναι» στην πρόταση και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις σχέσεις μας με τη νέα διοίκηση με πιο υγιεινό τρόπο το 2021 ».

Το 2020, δηλώνοντας ότι οι επιχειρηματίες της Τουρκίας και οι ανθρωπιστικοί πολιτικοί που δεν είναι 19 ετών, παρά το ότι συνέχισαν αμείωτοι, υπογράμμισε ότι δεν αφήνουν κανένα κενό στην εξωτερική πολιτική.

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Ο Τσαβούσογλου είπε, «Όπως πάντα, η προτεραιότητά μας το 2020 ήταν η διπλωματία. Προσγειωθήκαμε στο έδαφος όπου μπλοκαρίστηκε η διπλωματία και ανοίξαμε ξανά το δρόμο για διάλογο και διπλωματία. Έτσι, παρά την πανδημία, γίναμε ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού στη Συρία, τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, την Κύπρο και την Άνω Καραμπάχ. Έχουμε επιτύχει πολύ σημαντικά οφέλη. Μερικές φορές εγκαταστήσαμε το παιχνίδι. “Σπάσαμε το παιχνίδι που ήταν ενάντια στα συμφέροντα της χώρας μας.”

Cavusoglu, η Τουρκία μπήκε όταν είδε ότι τα νόμιμα συμφέροντά τους να ευχαριστήσουν όλους είπε: “Προτεραιότητά μας δεν είναι να ευχαριστήσουμε κάποιον. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας και του έθνους μας. Η Ανατολική Μεσόγειος είναι ένα από αυτά. “Όταν οι εκκλήσεις μας για διάλογο στην Ανατολική Μεσόγειο δεν απέδωσαν κανένα αποτέλεσμα, ήμασταν ενεργητικοί στο πεδίο ενάντια σε μονομερή βήματα και κυματίσαμε τη σημαία μαζί με τα πλοία μας Oruç Reis, Barbaros και Yavuz.”

ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ Εχθρό

Ο Κάβουσογλου, παρά την Τουρκία, όχι μόνο οι παράκτιες χώρες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα στην ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι όλοι οι φίλοι και οι εχθροί έχουν δει, “Αλλά θέλουμε πραγματικά να είμαστε μια περιοχή ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Εδώ θέλουμε όλοι να είναι υπέρ της δίκαιης ανταλλαγής. Για αυτόν τον λόγο, συνεχίζουμε το έργο μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την πολυμερή διάσκεψη που πρότεινε ο Πρόεδρός μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση της Τουρκίας το 2020 (ΕΕ) και αυτά τα σκαμπανεβάσματα στη σχέση, και ιδιαίτερα η Ελλάδα, η ελληνοκυπριακή διοίκηση (GCA) και, στη συνέχεια, τα διμερή ζητήματα της Γαλλίας που εκφράζουν ένταση λόγω των μεταφορών στην ατζέντα της ΕΕ Cavusoglu, παρά την ΕΕ τον Δεκέμβριο Σημειώνοντας ότι ένα συνετό αποτέλεσμα προήλθε από τη Διάσκεψη Κορυφής των Ηγετών, είπε, «Είμαστε έτοιμοι για τις σχέσεις μας να συνεχιστούν σε ένα πιο θετικό περιβάλλον το επόμενο έτος. Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι επίσης έτοιμη », είπε.

Source