Κόστος με χειρονομία υπόκοσμο Ποιοι είναι περισσότεροι … | Δημοσιογράφος Κύπρος

«Ανοίξτε τα madhouses, αφήστε τους ανθρώπους να βγουν, αφήστε τους να δουν αν είναι πιο τρελοί, εκείνοι μέσα τους», λέει ο στιχουργός Βασίλης Παπαδόπουλος.

Χάριν περαιτέρω ιστορίας, θα διαφοροποιήσουμε αυτές τις επιλογές ως εξής: Ανοίξτε τη φυλακή, αφήστε τους «εγκληματίες» να βγουν, να δουν αν είναι καθαρότεροι, μέσα ή έξω…

Ας υποθέσουμε ότι ο κύριος χαρακτήρας μας είναι παιδί, Άγγελος մեկնաբան Η ερμηνεία που δίνεται σε αυτό το όνομα είναι ότι ο Άγγελος είναι ένας ιδεαλιστής ονείρου.

Καθώς το παιδί μεγαλώνει, όπως αναμενόταν, ακούει διαφορετικές λέξεις, κάνει ερωτήσεις, προσπαθεί να μάθει τι εννοούν. Έτσι, μια μέρα, βλέποντας τηλεόραση, ακούγοντας εραστές, παρακολουθώντας αστυνομικούς που έφεραν όπλα με χειροπέδες, εξέπληξε. Προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει … Και τότε το παιδί ρωτά. “Ποιός είναι αυτος: Τι έκανε η αστυνομία για να τον πιάσει; ” Για να λάβετε την απάντηση. Α, αυτός είναι ο γιος μου στο περίφημο “Κοστούμι”, στον κάτω κόσμο …
Και το παιδί αναρωτιέται… Τι είναι ο κάτω κόσμος; Ο μικρός Άγγελος βρήκε τη λύση. Έτσι πηγαίνει στο διαδίκτυο αναζητώντας τη λέξη underworld. Τότε, είδε το σχόλιο στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που έλεγε “ο κόσμος λειτουργεί, που λειτουργεί με εγκληματική ή παράνομη συμπεριφορά”.

Αυτό που δεν είδε είναι η ταξινόμηση των ανθρώπων που αποτελούν τον κάτω κόσμο. Με άλλα λόγια, δεν είδε πουθενά ότι γράφτηκε ότι εάν είστε υδραυλικός, ασχολείστε με παρανομίες, τότε είστε στον κάτω κόσμο, ενώ εάν είστε επιχειρηματίας, ασχολείστε με παρανομίες, είστε επιχειρηματίας. Δεν είδε παραδείγματα που να λένε ότι αν εξαπατήσετε το κράτος με απάτη, είστε μηχανικός, τότε είστε απάτη, ενώ αν είστε αξιωματούχος, εξαπατάτε το κράτος, τότε είστε απλώς ένας λάθος αξιωματούχος που έκανε λάθος. Δεν είδε ότι αυτός που διαπράττει ένα έγκλημα τη νύχτα είναι ένας άντρας της νύχτας που ανήκει στη φατρία, επομένως στον κόσμο, ενώ εάν διαπράττετε ένα έγκλημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχετε τον έλεγχο. Το παιδί είδε μόνο ότι ο κάτω κόσμος είναι το άτομο που ενεργεί με εγκληματική ή παράνομη συμπεριφορά

Ο κοινός παρονομαστής των ανθρώπων του δεύτερου κόσμου είναι η παράνομη συμπεριφορά τους (δηλαδή, συνέβη μέρα ή νύχτα), όχι πώς καθορίζεται ή καθορίζεται στο μυαλό μας, αλλά πώς επιβεβαιώνεται από μια τελική δικαστική απόφαση.

Και εδώ, κάπου, το παιδί ρωτάει, εκπλήσσεται, “Αλλά πήγαν όλοι στο δικαστήριο;” Έχουν όλοι την ίδια θεραπεία; “Όλα εμφανίζονται στην τηλεόραση, όλοι λένε το όνομά τους, όπως αυτό το Costu.”

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι νόμοι του κράτους είναι για όλους. Όποιος έχει διαπράξει παράνομο ή σοβαρό έγκλημα πρέπει να προσαχθεί στη δικαιοσύνη, να τιμωρηθεί από το δικαστήριο, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες και περιστάσεις υπό τις οποίες το άτομο διέπραξε το έγκλημα.

Αυτό, ο μικρός Άγγελος, μπορούσε να καταλάβει, αλλά αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει είναι ο διαχωρισμός εγκλημάτων ագործ εγκληματιών. Δεν μπορούσε να καταλάβει αν οι άνθρωποι που στέκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου, οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, είναι λιγότερο ένοχοι εάν διαπράττουν ένα έγκλημα επειδή έχουν χρήματα · θεωρούνται «μερικοί» σε σχέση με τους Κοστούι, Μάριο, Μωάμεθ, Χουσεΐν. «Όλοι ζουν στην Κύπρο, γιατί οι νόμοι είναι για όλους», είπε το παιδί

Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί ένα άτομο που κλέβει ένα πορτοφόλι είναι κλέφτης και ένα άτομο που κλέβει εκατομμύρια δεν είναι κλέφτης. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί αυτός που δεν πλήρωσε την εξερχόμενη πληρωμή του φυλακίστηκε και ο κακοποιός, ο οποίος «έτρωγε» με χρυσά κουτάλια εις βάρος των πολιτών, παγιδεύτηκε στο ιδιωτικό του σπίτι. Δεν μπορούσε να καταλάβει αν το “εσωτερικό” ήταν “κακό” ή το “εξωτερικό” ήταν “καλό”. Στο “παραμύθι” που είδε, δεν μπορούσε να καταλάβει ποια ήταν τα αρνιά και ποιοι ήταν οι λύκοι.

Και αν πούμε σε ένα παιδί, “Δεν είναι αυτό που νομίζετε, δεν είναι αυτό που φαίνεται”, είναι σαν να λένε σε έναν εξαπατημένο σύντροφο που πιάνει μια άλλη σαύρα στο κρεβάτι.

Αν και θεωρητικά, οι νόμοι του κράτους μπορούν να είναι οι ίδιοι για όλους χωρίς διακρίσεις, είναι γελοίο να πούμε ότι ισχύει στην πράξη …… κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Επιπλέον, τα γεγονότα και τα γεγονότα έδειξαν σαφώς τη στάση των «υψηλού επιπέδου εγκληματιών» έναντι των «απλών εγκληματιών». Μπορεί να είναι εγκληματίες από δύο διαφορετικούς κόσμους, αλλά εξακολουθούν να είναι εγκληματίες (εγκληματίες, όποιος διαπράττει έγκλημα, ό, τι κι αν είναι)) είναι μέρος του κάτω κόσμου. Διαφορετικά, όπως στο μυαλό μας, αλλά στην πραγματικότητα είναι επίσης υπο-κόσμοι. το οποίο, προς όφελός του, περπατάει πίσω από όλους τους πολίτες, ολόκληρο το κράτος, για να επιτύχει τον στόχο του.

Και η απάντηση στις ερωτήσεις του μικρού αγγέλου είναι μία. Συνδέσεις: Αλφα ωμέγα. Από τη μία πλευρά, σας βοηθούν να δημιουργήσετε μια καλύτερη εγκληματική οργάνωση, και από την άλλη πλευρά, εάν κάτι πάει στραβά.
Αναμφίβολα, το 2020 ήταν η χρονιά που έδειξε τα δόντια της, ο άλλος κάτω κόσμος. Έχει λευκό γιακά. Ωστόσο, δεν το ονομάζουμε υπόκοσμο, և αφήστε τους να ενεργούν με οργανωμένο τρόπο όπως ο κάτω κόσμος, δεν το ονομάζουμε εγκληματικό δίκαιο, ας είναι έτσι, το λέμε: διαφθορά.

Μέσα σε ένα χρόνο, είδαμε εγκληματίες να συνεργάζονται με κυβερνητικούς αξιωματούχους, είδαμε συμμορίες να «παραβιάζουν το νόμο», είδαμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να ανταλλάσσονται, անք για πρώτη φορά στην ιστορία, είδαμε πώς μια εγκληματική οργάνωση… Το ίδιο φορά, φέτος είδαμε έναν 35χρονο άντρα που στάλθηκε στη φυλακή για άμεση δίκη, ο οποίος έσπασε 15 λεπτά για να πάει στη μελλοντική του σύζυγο, έναν 43χρονο άντρα που έκλεψε ουίσκι αξίας 32 ευρώ, έναν 30χρονο που έκλεψε να φάει επειδή ήταν άστεγος, 200 ο νεαρός που μεταφέρει ναρκωτικά σε ευρώ շատ πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις ·

Ωστόσο, αυτό που δεν έχουμε δει είναι να αποδίδουμε τη δικαιοσύνη με τον ίδιο τρόπο

******

Ας υποθέσουμε ότι ο Άγγελος δεν είναι γιος ενός “επιχειρηματία” Ας υποθέσουμε ότι είναι ο γιος της μητέρας του, του αποδέκτη δημόσιας βοήθειας, ο οποίος σταμάτησε για έλεγχο τον Αύγουστο του 2017 և συνελήφθη և μεταφέρθηκε στη φυλακή για απλήρωτες εντολές για δικηγόρους… Και ας υποθέσουμε ότι είναι ο παππούς αυτού του παππού , που έκλεψε ένα κοτόπουλο αξίας 6,40 ευρώ για να τον ταΐσει το 2017, καθώς η σύνταξή του καθυστέρησε

******

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανισοτήτων… Αριστοτέλης

Source