Κύπριοι ηθοποιοί δημιούργησαν τείχος προστασίας για θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων και διαμαρτυριών εναντίον διασημοτήτων στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, το Κυπριακό θέατρο λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των διώξεων στην Κύπρο.

Ο Σύνδεσμος Ηθοποιών Κύπρου ανακοίνωσε χθες τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης և λεκτική / σωματική βία στο MKD σε σχέση με πρόσφατες αποκαλύψεις συντρόφων. Ο Regret σημειώνει ότι, μεταξύ άλλων, η έλλειψη ασφαλούς περιβάλλοντος για την αναφορά μιας τέτοιας συμπεριφοράς όχι μόνο ενισχύει μια κουλτούρα βίας που βασίζεται στο φύλο, αλλά επίσης οδηγεί μοιραία σε μεταμφίεση και «σιωπή» της βίας. θύμα, είναι όλα πίσω.

Ακόμη και μέσω των περιστατικών που έχουν προκύψει, η αποτυχία διορισμού εγκληματιών, σε πολλές περιπτώσεις, οφείλεται στον ίδιο τον φόβο αυτής της απουσίας.

Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε στην πράξη να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά μια τέτοια συμπεριφορά, να προστατεύσουμε το θύμα από τυχόν αντίποινα. Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι κινούμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα αναλάβουμε ορισμένες ενέργειες, ξεκινώντας με τη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη διερεύνηση περιπτώσεων παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η ομάδα θα αποτελείται από τρία μέλη και θα συντονίζεται από την Αντιπρόεδρο του EIC Μαρίνα Μαντρί. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την επιτροπή θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες.

Στεκόμαστε με όσους έχουν κακοποιηθεί / παρενοχληθεί, είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε μέχρι το τέλος.
Στεκόμαστε αλληλεγγύη με συνεργάτες που έχουν βρει την εμπειρία να μοιραστούν τη διανοητική τους δύναμη και το θάρρος τους στο κοινό.

Οι φωνές άρχισαν να ακούγονται.
Πρέπει να τα ενισχύσουμε.
Σπάστε τον κύκλο του φόβου.
Σπάστε τον κύκλο της σιωπής.

Source