Κύπρος. Η διήμερη επίσκεψη εργασίας του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών …

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ πρόκειται να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο κ. Gail, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα συμμετάσχουν στην κατασκευή του Περιφερειακού Κέντρου Ασφάλειας Λιμένων στη Λάρνακα και του Λιμενικού Ασφάλειας CYCLOPS, ενός προγράμματος διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για ιδιωτική συνάντηση με επίσημες αντιπροσωπείες.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς, ενώ συζητούν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί, όπως τα επόμενα βήματα για την ένταξη στο Πρόγραμμα Απαλλαγής από τις Βίζες των ΗΠΑ, καθώς και σε θέματα. να αυξήσει την ασφάλεια, τόσο σε διμερή όσο και σε περιφερειακή συνεργασία.

Στο τέλος των διαβουλεύσεών τους, ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Wolf θα υπογράψουν δήλωση προθέσεων μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών σχετικά με τη συνεργασία στον τομέα της συνταγματικής ασφάλειας και αμέσως μετά θα προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

,Source