Κύπρος. Η νύφη του Σαρωνικού Κόλπου

Οι συγγραφείς αυτού του κειμένου, παιδαγωγός ian anos Lois, μαθητές Rafaela ela Irini Lois, և Doctor of Natural Sciences Ελευθέριος Αδαμίδης, αναφέρονται στο συγκινητικό θεϊκό ρομαντισμό μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας.

Μελετώντας την ιστορία του κυπριακού ελληνισμού, μας συγκινεί η προσπάθεια και οι δυσκολίες του λαού μας να επιβιώσουν για αιώνες. Φαίνεται πραγματικά ένα θαύμα που κανείς, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησε, δεν μπόρεσε να εξαλείψει τον Ελληνισμό από την Κύπρο.

Είμαστε συνηθισμένοι να λέμε ότι η Κύπρος είναι ελληνική. Η ιστορία, η γλώσσα, η θρησκεία, ο πολιτισμός μαρτυρούν αυτό. Λάθος Στην πραγματικότητα, η Κύπρος είναι η Ελλάδα. Δεν χρειάζεστε βακτήρια για αυτό. Ακόμα και οι πέτρες μαρτυρούν αυτό. Και αυτό δεν είναι μια ομιλία, αλλά μια επιστημονική γεωλογική παρατήρηση.

Τα βουνά της Κύπρου έχουν την ίδια γεωλογική σύνθεση με την οροσειρά της Ελλάδας, τη μεγάλη οροσειρά της Πίνδου που εκτείνεται από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο. Οι Έλληνες Αρκάδες έφτασαν στην Κύπρο με τα πλοία τους το π.Χ. περίπου 4000 χρόνια πριν. Και έμειναν εδώ για πάντα.Η Κυπριακή γλώσσα περιγράφεται ως Αρκαδική Κύπριος, και στην Αρκαδία υπάρχουν χωριά όπου η ίδια διάλεκτος χρησιμοποιείται με την Κυπριακή. Και η γλώσσα είναι μια σχέση DNA.

Τι γίνεται όμως αν κάνουμε το αντίθετο από αυτό το ταξίδι; Εάν επιστρέψουμε στην Αρκαδία μέσω της Κύπρου, τοποθετώντας το στο χώρο που ο Σαρωνικός κόλπος μας δίνει «καλοσύνη». Οι παρατηρήσεις είναι εκπληκτικές. Η Κύπρος εισήλθε στον Σαρωνικό κόλπο ως νύφη με τη μύτη της να ωθείται στον Κόλπο της Κορίνθου (στην Καρπάθια χερσόνησο), στην πραγματικότητα, στην καρδιά της Ελλάδας. Το κυπριακό σαλάμι «φιλά» το ελληνικό σαλάμι, και τα παλάτια της Πάφου «φιλούν» την παράκτια Αρκαδία.

Φαίνεται ότι η άφιξη των Αρκάδων և Tefkros Salamis στην Κύπρο δεν οφείλεται στην περιπέτεια, αλλά στο επιστημονικά αποδεκτό φαινόμενο του βιογεωμαγνητισμού. Η ίδια η πατρίδα τους κάλεσε ξανά. Η Κύπρος, η οποία σε κάποιο πρωτόγονο στάδιο, λόγω των βίαιων γεωλογικών δυνάμεων του Αιγαίου, χωρίστηκε θεϊκά από το ελληνικό σώμα (αλλά όχι το ελληνικό πνεύμα) και επανενώθηκε με τα παιδιά της.

Έτσι, όταν οι αρχαίοι Έλληνες έγιναν κάτοικοι της Κύπρου, ουσιαστικά ακολούθησαν τα βήματα της Κύπρου πολύ πριν. Έτσι δεν μετανάστευσαν, αλλά επαναπατρίστηκαν θεϊκά. Η πατριωτική χώρα της Κύπρου τους μαγνήτισε αποκαθιστώντας την ελληνική τάξη της γης. Μια εντολή που, προφανώς, καμία δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να διαταράξει. Είναι ένα θεϊκό ανίκητο ρομαντισμό.

Ιωάννης Καποδίστριας – πατέρας Ιόνιος – μητέρα Κύπρος.

“Η Ρόδος և Η Κύπρος είναι ελληνικά κράτη.”