Κύπρος και ΗΠΑ υπογράφουν Δήλωση προθέσεων για ενίσχυση της συνεργασίας για την ασφάλεια των συνόρων

Η Κύπρος και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπέγραψαν την Τρίτη στη Λευκωσία δήλωση προθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας των συνόρων.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε μεταξύ του επισκεπτόμενου αναπληρωτή υπουργού εσωτερικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τσαντ Βόλφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Σήμερα, επαναλάβαμε τη σταθερή δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να προωθούμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών βασίζεται σε μια θετική ατζέντα – προς όφελος των λαών μας και προς το συμφέρον της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής “, δήλωσε ο Χριστοδουλής.

“Σε αυτό το πλαίσιο επέκτασης της συνεργασίας, μόλις υπογράψαμε μια δήλωση προθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας μας σε θέματα ασφάλειας των συνόρων, με σκοπό την ενίσχυση της ικανότητάς μας να αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές και να προωθούμε τη σταθερότητα στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Ο Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι αξίζει να σημειωθεί η αυξανόμενη συνεργασία στο πλαίσιο της τριμερούς σχέσης περιφερειακών συνεργιών και της μορφής 3 + 1 με την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Ο Wolf, ο οποίος φεύγει από το νησί αργότερα την Τρίτη, πραγματοποίησε επίσης συνομιλίες με τον Εσωτερικό Νίκο Νούρη και την Emily Yiolitis της δικαιοσύνης και της δημόσιας τάξης.

Τη Δευτέρα, ο Wolf παρακολούθησε την πρωτοποριακή τελετή του CYCLOPS, του Κυπριακού Κέντρου Γης, ανοικτής θάλασσας και λιμενικής ασφάλειας στη Λάρνακα.

Source