Κύπρος – Κορονοϊός. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σε γηροκομείο

Ο Andreas Raunas, 84, Panagiota Loizou-Filaktun, 88, Atos Matsas, διευθυντής του Οίκου Συνταξιοδότησης Λευκωσίας, ήταν οι πρώτοι Κύπριοι που έλαβαν το εμβόλιο COOS στη Λευκωσία σήμερα. 19:

Έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί εναντίον του εχθρού.

Εκφράζοντας τη χαρά του ότι ήταν ένας από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, ο κ. Raunas, κάτοικος του Οίκου Αποχώρησης Λευκωσίας, ευχήθηκε ότι όλα θα πάνε ομαλά στο εγγύς μέλλον και κάλεσε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, περιγράφοντας “μόνο αυτή η ενέργεια μπορεί να καταστρέψει τον κοραναϊό.” :

Είναι αδύνατο, λέει, για μερικούς να παλεύουν για το καλό μας, για να είμαστε αντίπαλοι τους. «Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί είναι προδότης, γιατί ένας δολοφόνος συνεργάζεται με τον εχθρό», είπε ο κ. Raunas.

«Όλοι όσοι έχουν επιλέξει να εμβολιαστούν», συνέχισε, «γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ή παρενέργειες, αλλά« αν ο κοροναϊός σας χτυπήσει, θα σας πάρει πίσω ». «Ελπίζω ότι όλοι εμβολιάζονται, τότε μαζί θα νικήσουμε τον κοροναϊό. “Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι αγωνίζονται για αυτό, τότε δεν υπάρχει λύση για μένα”, είπε ο κ. Raunas.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, καθώς και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της επιδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα σηματοδοτεί μια ιστορική ημέρα με εμβολιασμούς για όλους μας».

Εμβολιάζομαι ώστε τα εγγόνια μου να έρθουν να με δουν

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνθηκε καλά, η κα Λοΐζου-Φιλάκτου απάντησε: “Ολα είναι καλά: Είπα στον κ. Άθως (διευθυντή του SS Melathros) ότι ήθελα να εμβολιαστούν πρώτα. ” Μιλώντας για τον γιο του και τα δύο εγγόνια του, είπε ότι ο λόγος για τον εμβολιασμό του, ότι ο γιος του και η σύζυγός του θα ακολουθούσαν αυτό το παράδειγμα, “τα εγγόνια μου θα έρθουν να με δουν.”

Απαιτείται εμβολιασμός

Ο Διευθυντής Άθως Μάτσας ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε από το προσωπικό του Οίκου Συνταξιοδότησης Λευκωσίας, το οποίο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, “του οποίου ο τελικός στόχος είναι η εξάλειψη του COVID-19.” «Με το παράδειγμά μου, θέλω να επηρεάσω άλλους ανθρώπους σε νεαρή ηλικία, επειδή πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός», είπε ο κ. Μάτσας.

Απευθυνόμενος σε όλο το προσωπικό του γηροκομείου, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα όλων. Ωστόσο, συνέχισε, “το δικαίωμα μας σταματά από όπου αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων. “Εάν έχετε μια δουλειά που ασχολείται με την υγειονομική περίθαλψη άλλων ανθρώπων, πρέπει να εμβολιαστείτε για να αποτρέψετε τη μετάδοση του κοροναϊκού ακόμη και ασυνείδητα ή ακούσια.”

Ο Ν. Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί αύριο

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Προεδρία της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί αύριο, Δευτέρα 2020. Στις 28 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το πρωί.

Source