Κύπρος. Μεγαλείο και παρακμή – έγραψε ο Αναστάσιος Σεμιζόγλου

Μισό αιώνα և σχεδόν μισό χρόνο αργότερα, το πιο ευχάριστο και καρποφόρο κομμάτι του μαρτυρίου του Μεγαλονή, παρά τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών, παραμένει στα χέρια ενός βάρβαρου ασιατικού, άπιστου εισβολέα. Οι ισχυροί της χώρας έχουν μάτια, αλλά προσποιούνται ότι δεν βλέπουν, δεν ακούνε, έχουν τη δύναμη να λύσουν το διεθνές πρόβλημα της Κύπρου, δεν το κάνουν. Το νησί έχει μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη κατοχής, η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος κατέστρεψε τον επιδιωκόμενο οικισμό των γηγενών Κυπρίων.

Ο Ασιάτης μουσουλμάνος κατακτητής ισχυρίζεται ότι θέλει μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό, προκειμένου να εξοικονομήσει χρόνο γνωρίζοντας καλά ότι είναι ο σύμμαχός του. Ο Τούρκος κατακτητής δεν αναγνωρίζει άλλη λύση εκτός από την εισβολή και κατοχή του 1974, στρατηγικός στόχος του είναι η πλήρης κατοχή του νησιού.

Πριν από χρόνια, οι Κύπριοι προσκυνητές επισκέφτηκαν τον φωτισμένο πρεσβύτερο και τώρα αφιέρωσαν τον πατέρα Παΐσιο στο Άγιο Όρος.

– Πατέρα, του είπαν, το κατεχόμενο μέρος της χώρας μας θα απελευθερωθεί, θα πάμε στα σπίτια μας;

– Ναι, απαντά, θα απελευθερωθεί.

– Πότε θα συμβεί;

– Θα συμβεί σύντομα, αφού πρώτα μετανοήσετε για τις αμαρτίες σας, εξομολογήσετε και μοιραστείτε τα Αιώνια Μυστήρια.

Η απάντηση του λαμπρού γέροντος του Αγίου Όρους ανησυχεί τους προσκυνητές. Άφησαν τα λόγια του στο μυαλό του. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε.

Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Κύπρος, συμμετέχουν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού (Eurovision), ένα όργανο γενικής αναγνώρισης. Παραδόξως, πολύ δυσάρεστο, πρόσφατα εξέπληξε τον πιο ισχυρό Ελληνισμό της Κύπρου, την Ελλάδα – τον μεταναστευτικό Ελληνισμό, ο οποίος πιστεύει και ομολογεί τον Χριστό ως Υιό του Θεού, τον τριμελή Θεό που αντιτίθεται στον Σατανά գործ τις πράξεις του, όπως εξομολογήθηκε κατά το Βαπτιστικό Μυστήριο. Παραθέτω τις λέξεις του τραγουδιού, μέσω των οποίων θα παρουσιαστεί η Κύπρος.

Ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα

Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο.

Έδωσα, έδωσα

Επειδή δεν μου λέει ότι είμαι ο άγγελος του

Ο διάβολος, ο διάβολος

Ερωτεύτηκα, ερωτεύτηκα

Έδωσα την καρδιά μου στον διάβολο, τον διάβολο.

Οι πιστοί Χριστιανοί, οι Ορθόδοξοι Χριστιανικοί Σύλλογοι Αθηνών, ο Θεολογικός Σύλλογος Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ) και η Ιερή Κοινότητα Αθηνών απάντησαν αμέσως σε αυτούς τους σατανικούς ψαλμούς της Eurovision 2021. Δεν θα προτείνουμε πώς η Ιερά Σύνοδος της Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, θα πρέπει να ανταποκρίνεται στη σατανική, διαβιβαστική επιλογή αυτού του ύμνου στον Σατανά. Το τραγούδι αναφέρεται στον Σατανά, δηλώνοντας την υπακοή στον αντίπαλο, το αντικείμενο του Θεού, τον κοινό διεφθαρτή του ανθρώπου. Αυτή η συλλαβή, μέσω της οποίας περνάμε τις δύσκολες, αποκαλυπτικές-εσχατολογικές μέρες, είναι μέρος του γενικού σεναρίου της αποστασίας, της γης της σκιάς του θανάτου που πλήττει την ανθρωπότητα. Αυτή η παραμελημένη κατάρα για τους ανθρώπους της ιερής γης του Μαργαλανού, του αποστόλου Βαρνάβα, του Αγίου Λαζάρου, στενού φίλου του Κυρίου, για έναν λαό που αποδέχτηκε ανεπιφύλακτα το λόγο του Θεού και στη συνέχεια μαρτύρησε από τόσους πολλούς αγίους. Ντροπή, ντροπή, απόλυτη απόγνωση. Ο Μητροπολίτης του Μορφέα, γνωστός για το πνεύμα της εξομολόγησης και της μαχητικότητας, αντέδρασε αμέσως, στιγματίζοντας τη δαιμονική επιλογή. Δυστυχώς, το RIK δεν έχει ανακαλέσει το σατανικό τραγούδι που έχει γραφτεί μέχρι στιγμής.

Η απάντηση της κυπριακής κυβέρνησης υπερασπίζεται την έμπνευση της ψαλμωδίας, απεικονίζει την ένταση της πτώσης, απορρίπτει ο Θεός – αναμένει υποστήριξη από τους ισχυρούς στη Γη για να λύσει το πρόβλημα. Τον παραθέτω. “Η τέχνη πρέπει να είναι δωρεάν, η τέχνη πρέπει να κάνει τον κόσμο χαρούμενο για να τον κάνει ευχάριστο. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας διαγωνισμός μουσικής, όχι να δοθούν οι απαραίτητες διαστάσεις. “

Πιστεύω, θέλω, ότι ο λόγος για την επιλογή του RIC είναι η αφέλεια, η αμέλεια και η άγνοια των υπευθύνων και όχι η προγραμματισμένη, συνειδητή επιλογή τους. Θυμάμαι τον ευλογημένο πολιτικό Μιλτιάδη Έβερτι, ο οποίος δεν δίστασε να κρεμάσει μια ορκωμοσία εναντίον του Βέλγου καλλιτέχνη μας στην έκθεση, φωνάζοντας: Ντροπή! Η κυπριακή κυβέρνηση μπορεί ακόμη και να καθυστερήσει την παρέμβαση και να ακυρώσει την ορκωμοσία των αξιωματούχων του RIC. Αφήστε τον να το κάνει ακριβώς πριν από τις χειρότερες καταστροφές στο νησί. Το 55, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ενάντια στους Άγγλους αποίκους, ο Παλικαρίδης prayed όλοι οι φίλοι του προσευχήθηκαν, εξομολογήθηκαν, μοιράστηκαν το αίμα του Χριστού, πριν απαγχονιστούν από τους Βρετανούς αποίκους. Αυτό είναι το αίτημα των Κυπρίων, Ρομουσίνι συνότζαιρης:Εάν έχετε αμφιβολίες, επισκεφθείτε τα “φυλακισμένα” μνημεία στη Λευκωσία, όπου θα λάβουν την απάντηση.

Αναστάσιος Σεμιζόγλου

Καρδιολόγος

Βενιζέλου 30 Κοζάνη

Source