Κύπρος. Νέο έτος για φόβο πλήρους αποκλεισμού

Κάτω από αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με τη δυνατότητα ενός νέου πλήρους αποκλεισμού, οι Κύπριοι καλωσόρισαν τη νέα χρονιά. Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας τάσσονται υπέρ του νέου αποκλεισμού.

Τις τελευταίες ημέρες, τα αυστηρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της εκδήλωσης του κοροναϊού στο νησί επέβαλαν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, σύμφωνα με την οποία η λήψη του 2021 πραγματοποιήθηκε μόνο σε σπίτια με το πολύ 10 άτομα παρόντες.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, επιτρέπονται μόνο δύο οικογένειες σε κάθε συγκέντρωση και οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς περιορίστηκαν σε 1 το πρωί. Στις 00.

Τα νέα μέτρα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τη Δευτέρα, αντιμετωπίζουν το ξέσπασμα εστιών που σχετίζονται με κοροναϊούς τον Δεκέμβριο. Ο μεγάλος αριθμός ασκεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, όπου υποβάλλονται σε θεραπεία ένας αριθμός ρεκόρ των ασθενών Covid-19.

Κίνδυνος ανεξέλεγκτης κατάστασης

Στις δηλώσεις του, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου προειδοποίησε ότι μια ολοκληρωμένη λύση στην κατάσταση είναι λίγες μέρες, εάν τα χρήματα δεν αποθηκεύονται.

Τόνισε ακόμη ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ένας γενικός αποκλεισμός θα ήταν μονόδρομος. Τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας τάσσονται επίσης υπέρ του νέου αποκλεισμού, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα και την κατάσταση των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source