Κύπρος. Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει στο γηροκομείο

Ο Andreas Raunas, 84, Panagiota Loizou-Filaktun, 88, Atos Matsas, διευθυντής του Οίκου Συνταξιοδότησης Λευκωσίας, ήταν οι πρώτοι Κύπριοι που έλαβαν το εμβόλιο COOS στη Λευκωσία σήμερα. 19:

Έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί εναντίον του εχθρού.

Χαίροντας που ήταν ένας από τους πρώτους που έλαβαν το εμβόλιο, ο κ. Raunas, κάτοικος ενός γηροκομείου Λευκωσίας, εξέφρασε την επιθυμία τα πράγματα να πάνε ομαλά στο εγγύς μέλλον και κάλεσε όλους τους πολίτες του να εμβολιαστούν. συνήθως λέγοντας, “Μόνο με αυτήν την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κοραναϊό.”

Είναι αδύνατο, λέει, για μερικούς να παλεύουν για το καλό μας, για να είμαστε αντίπαλοι τους. «Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί είναι προδότης, γιατί ένας δολοφόνος συνεργάζεται με τον εχθρό», είπε ο κ. Raunas.

«Όλοι έχουν εμβολιαστεί», είπε, «γνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιες παρενέργειες ή παρενέργειες, αλλά “Εάν ο κοροναϊός σας χτυπήσει, θα σας πάρει μαζί του.” «Ελπίζω ότι όλοι εμβολιάζονται, τότε μαζί θα νικήσουμε τον κοροναϊό. “Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι αγωνίζονται για αυτό, τότε δεν υπάρχει λύση για μένα”, είπε ο κ. Raunas.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, καθώς και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της επιδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα σηματοδοτεί μια ιστορική ημέρα με εμβολιασμούς για όλους μας».

Εμβολιάζομαι ώστε τα εγγόνια μου να έρθουν να με δουν

Όταν ρωτήθηκε αν αισθάνθηκε καλά, η κα Λοΐζου-Φιλάκτου απάντησε: “Ολα είναι καλά: Είπα στον κ. Άθως (διευθυντή του SS Melathros) ότι ήθελα να εμβολιαστούν πρώτα. ” Μιλώντας για τον γιο του και τα δύο εγγόνια του, είπε ότι ο λόγος για τον εμβολιασμό του, ότι ο γιος του και η σύζυγός του θα ακολουθούσαν αυτό το παράδειγμα, “τα εγγόνια μου θα έρθουν να με δουν.”

Απαιτείται εμβολιασμός

Ο διευθυντής Άθως Μάτσας ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε από το προσωπικό του Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο δείχνει την εμπιστοσύνη του στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. “Ποιος είναι ο απώτερος στόχος και σκοπός της καταστροφής του COVID-19;”«Με το παράδειγμά μου, θέλω να επηρεάσω άλλους ανθρώπους σε νεαρή ηλικία επειδή πιστεύω ότι είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός», είπε ο κ. Μάτσας.

Απευθυνόμενος σε όλο το προσωπικό του γηροκομείου, ο κ. Μάτσας ανέφερε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα όλων. Ωστόσο, συνέχισε, “το δικαίωμα μας σταματά από όπου αρχίζουν τα δικαιώματα των άλλων. “Εάν έχετε μια δουλειά που ασχολείται με την υγειονομική περίθαλψη άλλων ανθρώπων, πρέπει να εμβολιαστείτε για να αποτρέψετε τη μετάδοση του κοροναϊκού ακόμη και ασυνείδητα ή ακούσια.”

Ο Ν. Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί αύριο

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Προεδρία της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί αύριο, Δευτέρα 2020. Στις 28 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το πρωί.

Νέα σήμερα

Anna Visi – Despina Wendy. “Φωτιά” το Σάββατο το βράδυ և … εκεχειρία με ένα φιλί στο στόμα – Βίντεο

Τραγωδία στην Ευρασία. “Γυρίστηκα, δεν απάντησε στο ραδιόφωνο μου.”

Κορονοϊός. Η «ώρα της ελπίδας» για την ολοκλήρωση του COVID-19 – οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες ελληνικές ειδήσεις և World κατά τη στιγμή της απόδοσής τους στο Protothema.gr

,Source