Κύπρος. Οι πυρκαγιές της παραίτησης του δημοσιογράφου «Ανδρέας Παράσκος», η οποία περιλαμβάνει την naip ipras

Ο διευθυντής της «Καθημερινής Κύπρος» παραιτήθηκε σήμερα, Τετάρτη. Andreas ParashoshΛόγω αυτού που συνέβη μετά τη δημοσίευση του άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, Την περασμένη Κυριακή.

Στην επιστολή παραίτησης του διευθυντή της «Καθημερινής Κύπρου» ο Andreas Parashosh Ορίζει τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Alexis ipas ως το πρόσωπο που ήταν παρών, μεταξύ άλλων, όταν ο Πρόεδρος της Κύπρου “φέρεται να ομολόγησε τη νύχτα της χαράς στην Αθήνα, άφησε 300 εκατομμύρια ετησίως στο γραφείο του, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις”. :

Συγκεκριμένα, σε ένα αμφιλεγόμενο άρθρο, ο διευθυντής της εφημερίδας έγραψε: “Δεν γνωρίζω τον Ανώτατο Πρόεδρο, αλλά γνωρίζω τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος μου μίλησε για μια λύση στις δύο χώρες που ελέγχει από το 2017. Έχω γράψει σε αυτόν. Τον Μάρτιο του 2018, «θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την ΕΕ. και τη συγκατάθεση του αρχιεπισκόπου. ” Αλλά συνειδητοποίησε ότι τα «χρυσά διαβατήρια» ήταν το κοτόπουλο με χρυσά αυγά, το οποίο φέρεται να ομολογήσει τη νύχτα της χαράς στην Αθήνα, αφήνοντας 300 εκατομμύρια γραφεία το χρόνο, τα οποία πέταξε στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Βάρος και ο Μορφέας δεν βρήκαν λύση στο Μονπελιέ και στο Κρανς Μοντάνα – μια λύση. Αλλά ξαφνικά η Αλαζέρα Αζίρα σήκωσε τη στέγη της και αποδείχθηκε ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός, όπως αυτός, ο φύλακας του, ότι τελικά μας πήρε.

Την επόμενη μέρα, μετά τις αντιδράσεις, υπήρξε μια δήλωση από αυτόν, η οποία είπε:

Η δήλωση του διευθυντή του “K” σε σχέση με τα άρθρα της 10ης Ιανουαρίου 2021
“Μετά το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα στις 10 Ιανουαρίου 2011, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στην τελευταία παράγραφο οι φήμες σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εσφαλμένες, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται με τα σχετικά δεδομένα.”

Η παραίτηση του Andreas Parashos έχει ως εξής.

“ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΗΜΗΜΑΝ

»Δημήτρης Λωτίδης և Κρίστι Λωτίδης

“Αντρών

Καθώς αφελής είναι ο στρατιώτης που διεξάγει πόλεμο με την πεποίθηση ότι δεν θα αφήσει τη σφαίρα, τόσο αφελής είναι ο δημοσιογράφος που πιστεύει ότι θα βγει αθάνατος προσπαθώντας να ανακαλύψει την αλήθεια, σε μια χώρα όπου πολιτικοί με επικεφαλής τον πρόεδρο Η συμμαχία δικηγόρων, λογιστών και χερσαίων εταιρειών βρίσκεται στο μπλοκ.

Γι ‘αυτό δεν ζήτησα ποτέ το απαραβίαστο μιας εταιρικής σχέσης ή συνύπαρξης με καμία δύναμη, καθώς απέφυγα την ταλαιπωρία και το βαρύ φορτίο της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Αντιθέτως, θυμάμαι ως ένδειξη δημοσιογραφικής εργασίας.

  • Η μακροπρόθεσμη αναζήτηση των αγνοουμένων το 1963-1974. Μια τραχιά διαδρομή που με οδήγησε στην Τουρκία.
  • Το 1995, ανακάλυψα έναν μέχρι τώρα εξαιρετικά μυστικό κατάλογο αγνοουμένων, που ήταν απίστευτο για μια χώρα 1.500 αγνοουμένων. Πίσω από το μυστικό ήταν ένα παιχνίδι πολιτικών-κομμάτων, το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα με διαφορετικό τρόπο.
  • Έχω γράψει για τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων κρατουμένων κατά πολιτών, τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων παραστρατιωτικών ηγετών κατά του ΡΚΚ. Έχω γράψει για την κατάσταση των ανθρώπων του ΟΗΕ στην Κύπρο, κυρίως από την εξεταστική επιτροπή του Γενικού Γραμματέα για τις Εξαφανίσεις, η οποία έχει κρατήσει τις λεπτομέρειες των αγνοουμένων στα γραφεία τους για πολλά χρόνια.
  • Έχω μελετήσει και γράψει για όλα τα σημαντικά γεγονότα που έχουν σημειώσει την Κύπρο τα τελευταία τριάντα χρόνια, όπως:

Σκάνδαλο Miloschich,
Σκάνδαλο ΧΑΚ
την τραγωδία των 121 θυμάτων και των οικογενειών τους,
Μαρία,
ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΑΛΛΙΩΝ
Εκκαθάριση της Λαϊκής Τράπεζας թ ληστεία κεφαλαίου της,
Τράπεζα Κύπρου և Λαϊκή εξαγορές θυγατρικών τραπεζών στο εξωτερικό,
Κατάρρευση συνεργασίας և:
η φτώχεια της δικαιοσύνης.

“Όλα αυτά σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ. – υπό κατοχή, που τώρα βρωμάει μια αφόρητη μυρωδιά λόγω φαινομενικής διαφθοράς. Μια χώρα όπου τα αποτελέσματα όλων των εξεταστικών επιτροπών είναι σκονισμένα στα ελληνικά ημερολόγια, ενώ οι εγκληματίες όχι μόνο κινούνται ελεύθερα, αλλά και κυβερνούν κάθε νέο εφευρετικό κόλπο. Όλα αυτά σε μια χώρα όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοινώνει ότι η δικηγορική του εταιρεία στη Λεμεσό έχει ετοιμάσει 57 διαβατήρια, αλλά ρωτά: “Πού είναι η ανηθικότητα;” (Πολίτης 10.01.2021), ενώ το καλοκαίρι του 2017 είπε ότι θα συζητούσε կ θα με ενημερώσει για τις πληροφορίες που του δόθηκαν որ ότι πριν από αυτό το γραφείο του είχε ετοιμάσει 253 “χρυσά διαβατήρια”, αλλά δεν έλαβα ποτέ απάντηση. Στην ίδια χώρα όπου ο Πρόεδρος, όταν ρωτήθηκε για την έκθεση του AlJazeera, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα τους πάρει. Σε αυτήν τη χώρα, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 2017 αναφέρεται στη λύση των δύο κρατών, αναγκάζοντας τον δικό του Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη να του απαντήσει. “Ποτέ μην το πεις ξανά!” Σε μια χώρα όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως έγραψε στο “Κ”, 5/8/2018, ο πιο έμπειρος συνεργάτης των Νέων Εθνών, ο Αρακέλης ή ο Οφανιώτης, “σε ένα χρόνο ακριβώς (από τον Crans Montana) ανέπτυξε ένα” μυστικό “τουλάχιστον χίλια άτομα, η άποψη , ότι ίσως ένα βελούδινο διαζύγιο (είτε ως χωρισμός είτε ως ελεύθερη συνομοσπονδία) θα ήταν προτιμότερο από τα συμφέροντα του κυπριακού ελληνισμού, δεν έγραψε τίποτα. Δεν ήταν καν αντικείμενο μακράς εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές. ” Εδώ, σε αυτήν τη χώρα όπου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μου είπε ότι προτιμούσε μια λύση δύο κρατών, έγραψα στον Κ τον Μάρτιο του 2018 ότι, όπως μου είπε, “θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει συναίνεση από την ΕΕ.” και τη συγκατάθεση του αρχιεπισκόπου. ” Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έγραψα στη στήλη μου την Κυριακή 10.01.2021, “Αλλά συνειδητοποίησε ότι τα” χρυσά διαβατήρια “είναι κοτόπουλα με χρυσά αυγά […] Γι ‘αυτό στο Mont Peléran δεν λάβατε λύση από το Varosi osi Morphou, և Crans Montana, δεν το αξιολογήσατε ως το υψηλότερο, αν και αναφέρεται στην επιβίωση της Κύπρου, և δεν το υποστηρίξατε, μου λέει πολλά Σχετικά με: Αντ ‘αυτού, μου ζήτησες να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την Κυριακή για το γράψιμο ότι “ομολόγησε τη νύχτα της χαράς της Αθήνας ότι άφησε (το Golden Passport Trick) το Γραφείο 300 εκατομμυρίων ετών, το οποίο αργότερα έκανε ιδιωτικές πτήσεις στις Σεϋχέλλες. Το λάθος μου ήταν η λέξη “ετήσια”, όχι 300 εκατομμύρια. Ήταν επίσης λάθος μου να αποφύγω να γράψω ότι όλα αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του Πρωθυπουργού Alexis ipras և άλλων, προσθέτοντας ακόμη και ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο κύκλος εργασιών θα φτάσει το ένα δισεκατομμύριο. Οι Κύπριοι πολιτικοί ηγέτες γνωρίζουν επίσης το περιστατικό.

Η άρνηση να ζητήσετε συγγνώμη σας έκανε να αναλάβετε την πρωτοβουλία, όπως μου είπατε, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Χωρίς να με ειδοποιήσετε, στείλτε email στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος έχει δεσμευτεί να αναδιατάξει τη θέση του γιατί, όπως μου είπατε, κάλεσε τη Δευτέρα το πρωί απειλώντας να μηνύσει. Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τη συμπεριφορά των βασικών πολιτικών της Λευκωσίας γνωρίζουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν απειλεί ποτέ δημοσιογράφους με αγωγές δυσφήμισης. Το πιο συνηθισμένο πράγμα για έναν πρόεδρο είναι να σας καλέσει και να σας βγάλει από το αυτοκίνητο. Επιπλέον, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε με τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα τη Δευτέρα το πρωί. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ήταν απασχολημένος μέχρι το μεσημέρι, όπως όλοι γνωρίζουν. Τέλος, ζητήσατε να συμφωνήσω με την “Διευκρίνιση” της ε-Καθημερινής, ώστε η εφημερίδα να μην αποκαλυφθεί ή να παραπεμφθεί στο δικαστήριο. Από αυτή την άποψη, νομίζω ότι η φήμη της εφημερίδας επηρεάζεται ακριβώς επειδή ο εκδότης έσπευσε στην εξουσία, φοβούμενοι ότι θα μηνυθεί αντί να υπερασπιστεί τη θέση του διευθυντή πολύ ισχυρή, αλλά και το κύρος και τη φήμη της εφημερίδας κατά τη διάρκεια της Κυπριακής κρίσης. με την απειλή δύο κρατών. Ακριβώς όπως έκανε η αείμνηστη Ελένη Βλάχου όταν το 1967 Στις 21 Απριλίου, υπό τη δικτατορία των συνταγματάρχων στην Ελλάδα, σταμάτησε την κυκλοφορία της Καθημερινής και την εξέδωσε εκ νέου το 1974. Στις 15 Σεπτεμβρίου.

“Για μένα, η αξιοπρέπεια, το κύρος και η ηθική είναι υψίστης σημασίας στη ζωή, στη δημοσιογραφία, γιατί η αποφυγή του κινδύνου διχοτόμησης στην Κύπρο, η δημιουργία δύο κρατών ισοδυναμεί με τον τερματισμό της τραγωδίας του πραξικοπήματος, της τουρκικής εισβολής. Συμφωνώ να συνεργαστώ με τέτοιες πολιτικές θέσεις և πρακτική, σας ενημερώνω ότι η προαναφερθείσα στάση και ενέργειές σας, εκτός από το να με καλείτε ως διευθυντή μου, προσπαθούν επίσης να σιωπήσουν, να χειριστώ τη δημοσιογραφική μου άποψη ανθρώπινο ον. αλλά και ως ειδικός. Αυτή η συμπεριφορά σας δεν μου αφήνει την παραμικρή ευκαιρία να μείνω, με αναγκάζει να παραιτηθώ αμέσως από τη θέση του διευθυντή της Καθημερινής, στην οποία υπηρέτησα από την 1η Αυγούστου 2008, διατηρώντας πλήρως όλα τα νομικά μου δικαιώματα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου στη Λευκωσία և Αθήνα για τη συνεργασία τους և για τις κοινές προσπάθειές τους և Σας εύχομαι ό, τι καλύτερο.

»Ανδρέας Παράσχος:

“Λευκωσία

13.01.2021 »

,Source