Κύπρος, προτεραιότητες της Προεδρίας της Σλοβενίας և … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Κύπρος, Αμμόχωστος, διμερείς σχέσεις ությունները Προτεραιότητες της Σλοβενικής Προεδρίας Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αδάμος Αδάμος ήταν στην ημερήσια διάταξη συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Δρ. Anze Logar, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Ο Δρ Logar συνοδεύτηκε από τον Πρέσβη της Σλοβενίας στη Λευκωσία, Matjaj Longar.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων և η αμοιβαία βούληση εκφράστηκε σε όλους τους τομείς և για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε αυτά τα επίπεδα. Ο Δρ Adamu εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Σλοβενία ​​για τη μακροχρόνια δέσμευσή του για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου στιγματίζει τις τουρκικές προκλήσεις στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σλοβένο αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της τρέχουσας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανάληψη των συνομιλιών.

Τόνισε ότι οι διχαστικές θέσεις που προτείνει η τουρκική πλευρά για την επίλυση των δύο πλευρών, οι οποίες παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πέρα ​​από το συμφωνημένο πλαίσιο για την επίλυση του Κυπριακού, περιπλέκουν τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος.

Πηγή: KYPE

Source