Κύπρος, προτεραιότητες του Προέδρου της Σλοβενίας և διμερείς σχέσεις που συζητήθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας Adamu

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρ. Adamos Adamu, δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, Δρ. Andrze Logar, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Ο Δρ Logar συνοδεύτηκε από τον Πρέσβη της Σλοβενίας στη Λευκωσία, κ. Matjaj Longar.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σλοβενίας, εκφράστηκε αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς και επίπεδα. Ο Δρ Adamu εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Σλοβενία ​​για τη μακροχρόνια δέσμευσή του για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ βάσει του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου στιγματίζει τις τουρκικές προκλήσεις στην περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Στη συνέχεια ενημέρωσε τον Σλοβένο αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως της τρέχουσας πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την επανάληψη των συνομιλιών. Τόνισε ότι οι διχαστικές θέσεις που προτείνει η τουρκική πλευρά για την επίλυση των δύο πλευρών, οι οποίες παραβιάζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, πέρα ​​από το συμφωνημένο πλαίσιο για την επίλυση του Κυπριακού, περιπλέκουν τις προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος.

Ο Σλοβένος Υπουργός παρουσίασε στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου τις προτεραιότητες της Σλοβενίας το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο ζήτημα της χώρας του που αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την καταπολέμηση της επιδημίας, καθώς και για ευρωπαϊκά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στο νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Source