Κύπρος. Ραντεβού Χριστοδουλίδη

Η διήμερη επίσκεψη εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις Κύπρος Αναπληρωτής Γραμματέας Εθνικής Ασφάλειας Λύκος Τσαντ,

Τη Δευτέρα το απόγευμα, κύριε Λύκος θα συμμετάσχει μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος ΧριστοδουλίδηςΚατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στη Λάρνακα Δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων CYCLOPS Regional Security Center (Κέντρο υπεράκτιων λιμένων Κύπρου), ένα πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το APE – MPE, την Τρίτη το πρωί ο κ. Ο Χριστοδουλίδης θα δεχθεί τον κ. Wolf στο Υπουργείο Εξωτερικών για ιδιωτική συνάντηση και διαβούλευση με επίσημες αντιπροσωπείες.

Οι διαβουλεύσεις αναμένεται να συζητήσουν τη διμερή συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ σε διάφορους τομείς, ενώ συζητούν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί και τα επόμενα βήματα στη διαδικασία προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόγραμμα απαλλαγής από τη βίζα των Ηνωμένων Πολιτειώνκαθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη διμερή και περιφερειακή συνεργασία για την αύξηση της ασφάλειας.

Στο τέλος των διαβουλεύσεών τους, ο κ. Χριστοδουλίδης և Ο κ. Wolf θα υπογράψει μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών և στον τομέα της ασφάλειας των συνόρων : Αμέσως μετά θα υποβάλουν ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

,Source