Κύπρος σε “Πενταμέρι”. Οι πέντε πιθανές διαστάσεις της επιβίωσης του Ελληνισμού

Η πενταμελής διαβούλευση για το Κυπριακό με τη συμμετοχή Ελλήνων, Τούρκων, Βρετανών, Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων (ΟΗΕ) Τούρκων εγείρει ανησυχίες. Ονομάστηκε ανεπίσημο, αλλά όταν κάθεστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, πρέπει να θυμάστε ότι το παραμικρό βήμα πίσω θα είναι το σημείο εκκίνησης από το οποίο θα ξεκινήσει ο επόμενος γύρος συνομιλιών. Παρουσιάζω πέντε προϋποθέσεις, ώστε ο Ελληνισμός να μην χάσει την ανάπτυξή του.

Γράφει Κωνσταντίνος Χολέβας
Ένα τόσο BYUR Παραπολιτική εφημερίδα

1) Ας μην ξεχνάμε ότι το Κυπριακό είναι κυρίως ζήτημα εισβολής και κατοχής. Πριν ξεκινήσουμε μια συζήτηση, πρέπει να την βάλουμε στο τραπέζι. Υπάρχουν ψηφίσματα του ΟΗΕ που καταδικάζουν την εισβολή. Είναι άσκοπο για την Ελλάδα – την Κύπρο – να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, έστω και ανεπίσημα, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών – να ξεχάσει τι είπε αυτή η οργάνωση για την παράνομη παρουσία της Attila από το 1974.

2) Το Pentameris αποτελεί απειλή για το διεθνές καθεστώς της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Εθνών անդամ ΕΕ Կ η Κύπρος δεν πρέπει να εξομοιωθεί με έναν ψεύτικο Πρόεδρο Τατάρ, ο οποίος εκπροσωπεί μόνο μία κοινότητα. Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων, αλλά επικεφαλής ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους.

3) Δεν πρέπει να ξεχνάμε το ζήτημα της εγκατάστασης της Κύπρου από αμέτρητους Τούρκους, οι οποίοι ήρθαν από τις ασιατικές ακτές μετά την εισβολή. Το Τατάρ εκλέχθηκε όχι από Τουρκοκύπριους, αλλά από την πλειοψηφία των εποίκων. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο αποικισμός, η αναγκαστική αλλαγή του πληθυσμού και τα εθνολογικά δεδομένα μετά από στρατιωτική εισβολή είναι παράνομες δραστηριότητες. Ας είμαστε προσεκτικοί, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, για να μην δικαιολογήσουμε τα παράνομα αποτελέσματα և επιτεύγματα της κατοχής της εισβολής.

4) Η Τουρκία δεν καταλαμβάνει το 40% της Κύπρου μόνο για να «προστατεύσει» τους Τουρκοκύπριους. Ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος είναι μέντορας του Ερντογάν για πολλά χρόνια, μας το κατέστησε σαφές μέσω του βιβλίου του Strategic Depth. Με άλλα λόγια, η Τουρκία θα το έψαχνε Ταυτόχρονα, η στρατιωτική του παρουσία στην Κύπρο, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας Κύπριος“Η Κύπρος βρίσκεται στη μαλακή βάση της Τουρκίας, η στρατηγική της θέση είναι σημαντική. Δεν είναι τυχαίο ότι περιγράφηκε ως άφθαρτος αεροπλανοφόρος.

5) Ο ελληνισμός υπάρχει στην Κύπρο εδώ και αιώνες · πρέπει να συνεχίσει να ζει εκεί με ασφάλεια. Από την εποχή της άφιξης των Αχαιών στην Μεγαλόνη μέχρι σήμερα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση της Κύπρου συνδέονται άρρηκτα με την ελληνικότητα. Οι Κύπριοι δεν είναι ένα ξεχωριστό έθνος, όπως κάποιοι ιεροκήρυκες προσπάθησαν περιστασιακά να πουν. Είναι οι Έλληνες του Νότου, είναι η δεύτερη Ελλάδα, συμμετείχαν σε όλες τις μάχες του έθνους.

Η 200η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης μας δίνει την ευκαιρία να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Κυπριανού և և άλλων κληρικών և ηγετών που Σκοτώθηκαν από τους Τούρκους στη Λευκωσία τον Ιούλιο του 1821.

,Source