Κύπρος στον χάρτη εμβολίων – Βίντεο από τους πρώτους εμβολιασμούς

Οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή το πρωί από την παρτίδα εμβολίων που έλαβε χθες η Κυπριακή Δημοκρατία σε γηροκομεία Λεμεσού.

Οι εμβολιασμοί είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 8.30 π.μ. για τους ηλικιωμένους που ζουν στο γηροκομείο «Παναγιά» και στις 11.00 π.μ. θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός των κατοίκων του γηροκομείου «Άγιος Γεώργιος».

Η πρώτη σειρά εμβολιασμών στη Λεμεσό θα τελειώσει στις 14:00 στο Κέντρο Αποκατάστασης Λάκη Δρουσιώτη.

Παρακολουθήστε το βίντεο των Κυπριακών ΜΜΕ από τους εμβολιασμούς στεγών “Παναγία”.

Ο Υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι είχαν παραγγελθεί επαρκείς ποσότητες για εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της Κύπρου, εάν το επιθυμούσαν.

Το εμβόλιο, τόνισε ο κ. Το Ιωάννου είναι σήμερα ο πιο αποτελεσματικός εξοπλισμός για την καταπολέμηση της επιδημίας, κάνοντας κάποτε κάλεσμα στον κόσμο να ανταποκριθεί.

Με τη σειρά της, η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου δήλωσε ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα, υπάρχει ελπίδα, τόνισε.

Ο Κυριάκος Μικέλης, Επικεφαλής της Pfizer Κύπρου-Μάλτας, δήλωσε ότι η διακρατική συνεργασία μεταξύ των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών της ΕΕ στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για να επιστρέψει στην ομαλότητα στον αγώνα κατά της επιδημίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί τη Δευτέρα και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα εμβολιαστεί την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης:

Έλαβαν το εμβόλιο “Σήμερα είναι σταθμός” για τον Ιωάννου Κυριακίδου

Για το εμβόλιο Karagiannis. Η έγκριση έχει αναβληθεί. Έχουμε προειδοποιήσει τους ασθενείς

Source