Κύπρος avusoglu. Στην Κύπρο θέλουμε μια λύση με δύο κυρίαρχους … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Καβούσογλου υπενθύμισε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο τους τελευταίους μήνες, ξεκινώντας πάλι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

“Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας”, είπε, προσθέτοντας ότι “τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς εμάς”.

“Στην Ανατολική Μεσόγειο, σηκώσαμε τη σημαία μας με τους Oruch Reyes, Barbarossa και Yavuz για να δείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί στην περιοχή χωρίς εμάς. Το δείξαμε όχι μόνο στις παράκτιες χώρες, αλλά και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε όλο τον κόσμο. Και δείξαμε στους εχθρούς και στους φίλους μας τι μπορούσαμε να κάνουμε. Θέλουμε μια λύση στην Κύπρο. “Αλλά όχι μια ομοσπονδία, αλλά μια λύση με δύο κυρίαρχα κράτη”, είπε, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “Η Τουρκία έχει επανειλημμένα αντιταχθεί στις προσπάθειες της Ελλάδας να δηλώσει μια μοναδική οικονομική ζώνη στα ελληνικά νησιά στα ανοικτά της Τουρκίας, παραβιάζοντας τα συμφέροντα της χώρας με τη μεγαλύτερη παράκτια χώρα στη Μεσόγειο.”

Σχέσεις με τις Βρυξέλλες

Ταυτόχρονα, ο av avogoglu μίλησε για τις σχέσεις της χώρας του με τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας: Υπάρχουν σημεία στην τελευταία συνεδρία που δεν μας ικανοποιούν, αλλά φαίνεται ότι επικράτησε η κοινή λογική. “Είμαστε μέρος της Ευρώπης, ακόμα κι αν δεν είμαστε μέλος της ΕΕ”.

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στη Γαλλία, επιμένοντας ότι η Τουρκία “δεν μπορεί να σιωπήσει για τα λόγια και τις πράξεις του Παρισιού, που αντιτίθενται σε αυτό”, τονίζοντας ότι οι πρέσβεις των δύο χωρών εργάζονται για την αποκατάσταση των σχέσεων.

Πηγή: in.gr

Source