Κώστας Χριστοδούλου στο Cablenet – Balla.com.cy:

Ο Πρόεδρος της Ντόξας Κώστας Χριστοδούλου προσκαλείται στο πρόγραμμα «Χωρίς VAR» του CABLENET.
Διαβάστε τις ισχυρές του σημειώσεις.

Για το φετινό πρωτάθλημα.
“Είναι το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα γιατί δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα ανεβούν.” Η Doxa βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των τελευταίων ετών, χτίζουμε το δικό μας γήπεδο, πιστεύουμε ότι θα μείνουμε. Κατά τη διάρκεια της ομάδας μου, το συνέκρινα με το να πηγαίνω στο Champions League. Είναι ένα επίτευγμα που έχουμε μια καλή ομάδα, ειδικά τώρα όταν γίνεται γήπεδο μας “

Έχω παρεξηγηθεί σε έναν κόσμο που δεν με ξέρει ή σε έναν κόσμο που με μισεί. Είμαι ένα άτομο που δεν με νοιάζει τι λένε οι άνθρωποι για μένα. Εάν κάποιος καταφέρει να κάνει αυτό που έκανα ως διευθυντής, ως πρόεδρος, πρέπει να ζήσει επτά ζωές. Είμαι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που δέχονται κριτική.
Για το ρόλο του ως διευθυντή.
Έκανα το 70-80% των μεταφορών, mis Δεν κατάλαβα πού ανέφερα.
Για δόξα.
Οι επιλογές που έγιναν στην ομάδα της Doxa είναι δικές μου – φτιάχτηκε πολύ καλά φέτος. Ο Σάκκας έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά τα τελευταία αποτελέσματα μας ανάγκασαν να κάνουμε μια αλλαγή. Ο καθένας είπε ότι το Doxa ήταν το αγαπημένο των έξι ατόμων, αλλά ορισμένες περιστάσεις που σχετίζονται με τους παίκτες δεν βοήθησαν. Αλλά στόχος μας ήταν να αποφύγουμε την ταξινόμηση. Η ομάδα χτίζεται με 14-15 παίκτες, և όταν απουσιάζετε, η χημεία χάνεται.

Για τον καιρό του τουρνουά.
Πρέπει να είμαστε σε 14 ομάδες, և όταν λέτε κάτι, πρέπει να το αποδείξετε. Είμαστε κουρασμένοι από τα πλέι-οφ, πρέπει να μείνουμε σε 14 ομάδες για πολλούς λόγους. Πρέπει να αντιγράψουμε τα καλύτερα από εμάς. Τέσσερις Κύπριοι παίκτες πρέπει να παίξουν και το KOP πρέπει να έχει κίνητρα δίνοντας χρήματα σε ομάδες που έβαλαν νέους Κύπριους. Αν συμβεί αυτό, θα δούμε μια άλλη κυπριακή εθνική ομάδα, καλύτερα νέους. Δεν έχουμε όραμα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο το KOP, αλλά και μεγάλες ομάδες που βλέπουν τα δικά τους ενδιαφέροντα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα πέσουμε κάτω.

Εάν θέλουν να έχουν ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες, αφήστε το να το κάνουν, αλλά θα κόψουν χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, θα πάνε στο τμήμα Β, αλλά θα έχουν εισόδημα.

Για να κάνετε αλλαγές στον χάρτη
Συντάχθηκε ο χάρτης. Γιατί να μην πούμε ότι από αυτό το έτος πηγαίνουμε με 14 ομάδες; Πρέπει να πάμε 12 του έτους και μετά να επιστρέψουμε 14. Σκεφτείτε το «Εθνικό», ώστε η ομάδα μου να μην εμπίπτει σε μια κατηγορία և πολύ καλή δουλειά που έγινε με τους Κύπριους և να καταστραφεί.
Αν θέλουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, πρέπει να χτίσουμε γήπεδα και να πάρουμε χρήματα για να τα χρησιμοποιήσουμε.
Οι σχέσεις του με άλλους προέδρους.
Ο μόνος πρόεδρος που δεν έχει μιλήσει ποτέ είναι ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο περιστασιακός χρόνος που είχαμε επαφή με άλλους. Είναι φίλος με πολλούς ανθρώπους. Είχα παρεξηγήσεις με πολλούς, αλλά τις εκτιμώ όλες.
Πώς βλέπει την πορεία του Ολυμπιακού;
Είμαστε χαρούμενοι για την πρόοδό του. Συνήθιζα να δουλεύω στον Ολυμπιακό, έχω πολλά φιλιά με τον Τορναρίτη για την πλευρά του. Έχουν μια πολύ καλή ομάδα και προπονητή. Όταν άκουσα ότι ο Janevski πήγαινε στον Ολυμπιακό, είπα στους παίκτες μου ότι ο Ολυμπιακός θα είναι έξι. Θέλουμε να δούμε μικρότερες ομάδες να φτάνουν στον τελικό.
Έκθεση για το Cup Institute.
Ο θεσμός του Κυπέλλου στην Κύπρο είναι λάθος. Η κλήρωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και η πρώτη κατηγορία μπορεί να παίξει με τη δεύτερη. Προηγουμένως, ο φιναλίστ πήγε στην Ευρώπη μετά από αυτό, և Ο Ερμής πήγε στην Ευρώπη, το επόμενο έτος το αλλάξαμε.
Για KOP.
Είμαστε συνεργοί. Η σχέση μας με την Kuma είναι πολύ καλή. Μας βοήθησε οικονομικά, έφερε το VAR, αλλά δεν πρέπει να ακούει τους ενήλικες և πολύ καλό πρωτάθλημα և να φτιάχνει ένα κύπελλο.
Για VAR.
Η VAR μας βρήκε απροετοίμαστους, αλλά νομίζω ότι είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ στο ποδόσφαιρο. Όσοι το τρέχουν έχουν την ευκαιρία να βελτιωθούν. Επίσης, η προκατάληψη πρέπει τελικά να φύγει. Πιστεύω ότι ο διαιτητής μας έχει προχωρήσει, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι διαιτητές.
Στο τέλος, κάθε ομάδα παίρνει αυτό που της αξίζει, μπορεί να προτιμάται σε ένα παιχνίδι παρά σε ένα άλλο.
Για παράπονα εναντίον διαιτητών.
Είμαι πρόεδρος για τόσα χρόνια, δεν έχω καταδικάσει κανέναν. Αν κάποιος θέλει να είναι ανθεκτικός για να με καταστρέψει, ας το κάνει.
Σύγκριση των διαιτητών μας με ξένους.
Σχεδόν κανένας αλλοδαπός δεν έχει χρησιμοποιήσει το VAR. Ο Κύπριος διαιτητής δεν είναι σίγουρος, καθώς περιμένει το VAR να αποφασίσει.
Για έναν Κύπριο ποδοσφαιριστή.
Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει αναπτυχθεί. Τώρα δουλεύουν, ενώ πριν δεν λειτούργησαν. Χθες είδαμε τον Στέφανο Χαραλάμπους από τον Ολυμπιακό. Ήταν στη Ντόξα, όταν του είπαμε να φύγει, δούλεψε, τελικά πέτυχε. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει ταλέντο, և πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.
Είχα δει τον Loizu εδώ και πολύ καιρό, և με εξέπληξε. Όπως ο Γαβριήλ, που μου θυμίζει την Πίττα. Και ο John On θα κάνει καριέρα από αυτό.
Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και υπάρχει μέλλον.
Κύπρος για τον προπονητή.
Όλοι είναι έτοιμοι. Πηγαίνουν στο εξωτερικό και διαβάζουν. Έφερα έναν ξένο προπονητή μία φορά τόσα χρόνια. Περιμένω περισσότερα να βγουν αργότερα. Τα χρειαζόμαστε. Η πιο δύσκολη δουλειά που έκανα ήταν η Σάκκα. Αλλά δεν μπορούσα, γιατί η πορεία μας στα τελευταία παιχνίδια δεν ήταν η καλύτερη.

Το κείμενο ενημερώνεται

Source