Κ. Γιάννης. Η ανάπτυξη της ελπίδας στη Δύση … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ένα μήνυμα ελπίδας για την έναρξη εμβολίων στη χώρα μας αποστέλλεται μέσω του άρθρου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου που μας επιτρέπει Μετρήστε στο τέλος αυτής της παγκόσμιας περιπέτειας.

Εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν δόθηκε άλλη παρηγοριά με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι προσωπικά, αλλά αυτός “η επιλογή για την κυβέρνηση δεν ήταν ποτέ ευχάριστη” χρήσιμη. ” Το δίλημμα ήταν, όπως το έθεσε, «μεταξύ ζωής και θανάτου».

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου μίλησε για τις μεγάλες προσπάθειες που αποσκοπούν στη διατήρηση της δημόσιας υγείας, τον μεγάλο αγώνα των επαγγελματιών υγείας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους ανθρώπους, αλλά και τον πόνο για τον πόνο και τον ενθουσιασμό.

Πώς είναι το άρθρο του Υπουργού Υγείας;
Από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κρούσματα κοραναϊού στην Κύπρο, έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας, επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας այլ άλλες ծառայ δημόσιες services υπηρεσίες του ιδιωτικού τομέα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν με υποδειγματική αφοσίωση, θυσιάζοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο και ενέργεια.

Με εξαίρεση τη θερινή περίοδο, όταν η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί, όλοι αυτοί οι άνθρωποι αγωνίζονται αποφασιστικά σε δυσμενείς συνθήκες, όπως ποτέ άλλοτε. Έκτοτε, κάθε πρωί, μια νέα πρόκληση ξεκινά γι ‘αυτούς, μια νέα πρόσκληση για την αντιμετώπιση της απειλής για την υγεία.

Τόσο στο πρώτο κύμα της επιδημίας όσο και αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, βλέπουμε τραγικές εικόνες σε ξένα νοσοκομεία, ακόμη και σε χώρες με ζηλότυπες υπηρεσίες υγείας. Από την αρχή, προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τέτοιες εικόνες στη χώρα μας · επικεντρώσαμε όλες τις προσπάθειές μας στην προστασία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης έτσι ώστε να αντέξει μια ισχυρή αντίδραση στους πιθανούς ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Πρόσφατα, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει υποστεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση, με κάθε πολυάσχολο κρεβάτι να ελέγχει κυριολεκτικά την υποδομή, την ανθεκτικότητα των ανθρώπων.

Λέμε εδώ και πολύ καιρό ότι αυτά τα Χριστούγεννα և διακοπές տարբեր θα είναι διαφορετικά από ποτέ! Αυτή η φράση δεν είναι από στόμα σε στόμα, αλλά αντανακλά την πραγματική κλίμακα της επιδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρά την ειλικρινή μας πρόθεση να διευκολύνουμε τουλάχιστον τα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια των διακοπών, η κακή επιδημιολογική εικόνα δεν μας επέτρεψε να το κάνουμε. Αυτό είναι κάτι που λυπάμαι προσωπικά γιατί καταλαβαίνω τον κοινωνικό αντίκτυπο, την οικονομική δυσκολία που προκαλεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Για μένα και την κυβέρνηση εν γένει, η επιλογή δεν ήταν ποτέ μεταξύ της αρεσκείας και της προτίμησης. Το δίλημμα ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Από την αρχή της μεγάλης δοκιμασίας, επέλεξα να μιλήσω στους πολίτες με ειλικρίνεια, ειλικρίνεια και ειλικρίνεια. Είμαι υποχρεωμένος να ανακοινώσω μέτρα հայտարարել οδυνηρές αποφάσεις που αγγίζουν ακόμη και τα συνταγματικά εγγυημένα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία. Ωστόσο, είμαι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και δέχεται ότι καταβάλλονται αυτές οι μεγάλες προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους από το βάθος της καρδιάς μου, για άλλη μια φορά εκφράζοντας τη λύπη μου για τον πόνο και τον ενθουσιασμό. Χωρίς καμία πρόθεση να δικαιολογήσουμε λάθη και παραλείψεις, θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είναι αδύνατο να μην κάνουμε τόσες πολλές αποτυχίες και λάθη.

Η αδειοδότηση εμβολίων, η έναρξη εμβολίων, μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, να υπολογίζουμε μέχρι το τέλος αυτής της ατελείωτης περιπέτειας στον κόσμο στην πρόσφατη ιστορία. Η Κύπρος έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια για την προστασία των πολιτών της, από τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας έως εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο. Παραγωγή εμβολίου և Η εφαρμογή της επιστήμης είναι η απάντηση σε μια μεγάλη κρίση υγείας. Είναι το αποτέλεσμα των τιτανικών προσπαθειών της ανθρωπότητας, είναι το αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Είναι μια αυγή της ελπίδας, ειδικά στα δυτικά μιας δύσκολης χρονιάς.

Η κάλυψη εμβολιασμού για ευάλωτες ομάδες θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τον ιό πιο αποτελεσματικά, με περισσότερη εμπιστοσύνη. Η επόμενη περίοδος είναι καθοριστική για τις μεγάλες προσπάθειές μας, είμαι βέβαιος ότι το αποτέλεσμα θα δικαιολογήσει τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε νικηφόρα στην αντιπαράθεση με τον φόβο, τον άγνωστο, τον θάνατο. Για να συνεχίσουμε τη ζωή μας, να ξανασυναντηθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να χαρούμεθα με αυτό που έχουμε χάσει, να δημιουργήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε. Καλή χρονιά, καλή υγεία, ασφάλεια.

Κωνσταντίνος Ιωάννου
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Source