Κ. Γιάννης. Ο κίνδυνος καθυστέρησης … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας μας, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου έστειλε σαφείς αποδείξεις σε πολλούς παραλήπτες, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να καταναλωθεί σε δημόσια αντιπαράθεση, καθώς ο κίνδυνος καθυστέρησης του εμβολιασμού είναι πολλαπλός.

Ο Υπουργός Υγείας αξιολόγησε τους εμβολιασμούς που ξεκίνησαν στη χώρα μας πριν από 1,5 μήνα. “Βρισκόμαστε τώρα στην τρίτη φάση του Εθνικού Σχεδίου Εμβολιασμού COVID-19, στην ηλικιακή ομάδα 75-79”, είπε, προσθέτοντας ότι “μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού σε γηροκομεία, η κάλυψη ειδικών εμβολιασμών τις επόμενες ημέρες είναι πλήρης υγεία. ” Από χθες, εμβολιάστηκαν 41.673 άτομα, εκ των οποίων 14.105 είχαν ολοκληρώσει τις δόσεις τους μετά τη λήψη και των δύο δόσεων, ενώ σήμερα η πύλη εμβολίων άνοιξε σε άτομα άνω των 76 ετών, σύμφωνα με τις κοινές παραδόσεις των δύο εμβολίων AstraZeneca. “Moderna և Pfizer για προστασία άνω των 75 ετών έως τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς και ειδικές ομάδες ευάλωτων ομάδων.”

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανοσοποίησης, ο στόχος είναι η προστασία ευάλωτων ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων, που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό, η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο να νοσηλευτεί, δήλωσε ο Ιωάννου.

Απλώς μας γνώρισε τότε. Από τους 212 συνολικούς πολίτες μας που πέθαναν ως αποτέλεσμα θανάτων COVID-19, οι 182 և 83% 70 ήταν 70 ετών և μεγαλύτεροι, ενώ η μέση ηλικία θανάτου ήταν 79 χρόνια. Ταυτόχρονα, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας, περίπου οι μισές από τις περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU) ήταν 70 ετών και άνω. Προς το παρόν, η μέση ηλικία των ασθενών είναι 64 έτη και η μέση ηλικία των ασθενών στο MAF և ICU είναι 66 έτη.

Τα άτομα που ανήκουν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι ο κύριος στόχος του Υπουργείου Υγείας.

“Και αυτοί οι πολίτες είναι αυτοί που, μέσω εμβολιασμών, ανεξάρτητα από το εμβόλιο, θα τους προστατεύσουμε από τον ιό, μειώνοντας το επίπεδο νοσηλείας και σώζοντας ζωές. Εξάλλου, από την αρχή της επιδημίας, ο μόνος μας στόχος ήταν να προστατεύσουμε την πολύτιμη αξία της ανθρώπινης ζωής και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτήν.

Και επειδή έχει γίνει δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca για άτομα άνω των 65 ετών, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να διευκρινίσω για άλλη μια φορά. Η απόφαση να συνεχιστεί η κάλυψη εμβολιασμού χωρίς περιορισμούς ηλικίας βασίστηκε στις απαιτήσεις αδειοδότησης εμβολίων της Coreper. Είκοσι επτά επιστήμονες της ΕΕ από την Coreper, αφού εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, αποφάσισαν ότι το εμβόλιο AstraZeneca θα ήταν διαθέσιμο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω χωρίς περιορισμούς ηλικίας.

Η τοποθεσία των πτωμάτων ενισχύθηκε την Τετάρτη με τη δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος το αξιολόγησε ως ασφαλές για άτομα άνω των 65 ετών. Όχι μόνο η αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca δεν αμφισβητήθηκε από καμία κρατική αρχή, αλλά χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ηλικιωμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου υπάρχει κάθετη πτώση στους ασθενείς, επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας. Εμβολιάστε πρώτα τους ηλικιωμένους, προστατεύοντάς τους από σοβαρές ασθένειες և (ή) θάνατο.

Κατανοώ understand Κατανοώ τη σύγχυση που δημιουργείται από τις στρατηγικές άλλων χωρών για την επιβολή περιορισμών ηλικίας στο εμβόλιο AstraZeneca. Ορισμένες χώρες ορίζουν την ηλικία στα 55, άλλες στα 65, άλλες στα 70 και άλλες σύμφωνα με τις οδηγίες της Coreper.

Από μόνη της, η διάκριση eter ετερογένειας στις περιοριστικές ηλικίες αποφάσεις επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι χώρες βασίζονται όχι μόνο σε επιστημονικά δεδομένα αλλά και σε έναν αριθμό άλλων παραγόντων (πρόγραμμα εμβολιασμού, διαθεσιμότητα εμβολίων κ.λπ.) ανάλογα με τη στρατηγική κάθε χώρας. «Και η στρατηγική της Κύπρου, επαναλαμβάνω, ήταν εκεί από την αρχή για να σώσει ζωές».

Και έστειλε μηνύματα σε πολλούς παραλήπτες

“Βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για να διαχειριστούμε την επιδημία. Κάθε βήμα πρέπει να ληφθεί προσεκτικά για να επιτευχθεί ο στόχος του. Δεν έχουμε πολυτέλεια να εμπλέκουμε σε δημόσιες αντιπαραθέσεις σχετικά με το ποιο εμβόλιο είναι καλύτερο. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας · η γενική υπόθεση είναι ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Ο κίνδυνος καθυστέρησης των εμβολιασμών είναι πολλές φορές μεγαλύτερος από τα οφέλη, ειδικά για τους ηλικιωμένους, καθώς η πιθανή μόλυνση ενώ περιμένει το επιλεγμένο εμβόλιο θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία τους.

Παρόλο που η πύλη εμβολίων επιτρέπει τώρα στον καθένα μας να ενημερώνεται, για να επιλέξει τον τύπο του εμβολίου που μας χορηγείται, πρέπει όλοι να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει περιθώριο απόρριψης ενός εμβολίου εναντίον του άλλου.

Και επειδή τα εμβόλια Pfizer և Moderna έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε μικρές ποσότητες τις επόμενες εβδομάδες και δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες όλων των άμεσα ενδιαφερομένων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κάλυψη εμβολιασμού τους ενδέχεται να καθυστερήσει. αυτό σημαίνει

Είμαι πεπεισμένος ότι στο στάδιο που βρισκόμαστε, πολλοί από εμάς συνειδητοποιήσαμε ότι για να απαλλαγούμε από την επιδημία και να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, είναι απαραίτητο να βασιστούμε σε ειδικούς και επιστημονικά στοιχεία. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργούμε με υπευθυνότητα, σοβαρά, αφήνοντας κατά μέρος τυχόν διαμάχες που προκαλούν σύγχυση και απογοήτευση στους πολίτες. Μόνο με συμπόνια και αλληλεγγύη μπορούμε να σώσουμε τις ζωές μας, τις δικές μας ζωές ».

Source