Κ. Μαρκίδης. Θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Χαράλαμπος Μιχαήλ: 04/01/2021 07:07:

Χαράλαμπος Μιχαήλ: 04/01/2021 07:07:

Το αποτέλεσμα της αναθεωρημένης συμφωνίας διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1η, θα ελεγχθεί.ότι: Τον Ιανουάριο, εκτιμά ο Κώστας Μαρκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της KMPG Κύπρου. Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι οι περισσότερες ρωσικές εταιρείες θα ψηφίσουν για άλλη μια φορά εμπιστοσύνη στην Κύπρο, καθώς υπάρχουν ανέπαφοι θρησκευτικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, ενώ για πολλούς Ρώσους στη χώρα μας, η Κύπρος είναι το δεύτερο σπίτι τους.

Όσον αφορά το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο, ο κ. Μαρκίδης υπογραμμίζει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για το μέλλον να παραμείνει φωτεινό, αρκεί οι ειδικοί του κλάδου να κατανοήσουν ότι απαιτείται καθολική συμμόρφωση και σωστή επιμέλεια.

Διαβάστε περισσότερα:
Οι 17 μεγαλύτεροι εργοδότες στην Κύπρο
28 μεγάλες αγορές ακινήτων έως το 2020

Γενικά, ποιες αλλαγές στην αναθεωρημένη συμφωνία διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας; Οι Ρωσικές εταιρείες αποδέχονται τη νέα παραγγελία, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην Κύπρο ή υπάρχει τάση να αποξενωθεί η λειτουργία τους από την Κύπρο;
Οι αλλαγές που απαιτούνται από τη Ρωσία σχετίζονται με αύξηση του φόρου μερισμάτων επί των μερισμάτων. Τα μερίσματα χρεώνονται με επιτόκιο 5% και τόκους 0% από 1ότι: Ιανουάριος 2021, με χρέωση 15%.

Παρόμοιες αλλαγές έχουν συμβεί στις διμερείς συμφωνίες της Ρωσίας με τη Μάλτα και το Λουξεμβούργο. Η συζήτηση με τις Κάτω Χώρες εξακολουθεί να είναι “μεγάλης κλίμακας” αφού οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν για τη χρήση του ρυθμού αύξησης της διατήρησης.

Ρωσικές εταιρείες ενδιαφέροντος δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Γνωρίζουν και εμπιστεύονται το φορολογικό και νομικό σύστημα της Κύπρου. Οι περισσότεροι έχουν δημιουργήσει βάσεις στην Κύπρο, στρατολόγησαν άτομα από τη Ρωσία για να τα διευθύνουν. Ας μην ξεχνάμε το γεγονός των ανοιχτών θρησκευτικών και πολιτιστικών δεσμών με τη Ρωσία, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι για πολλούς από αυτούς η Κύπρος είναι τώρα το δεύτερο σπίτι τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερθείσες αλλαγές που έκανε η Κύπρος στην αρμοδιότητα της Ρωσίας να ανταγωνιστεί την Κύπρο, η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο αντίκτυπος πρέπει να ελεγχθεί. Φυσικά, ορισμένες ρωσικές εταιρείες σκέφτονται να επιστρέψουν στη Ρωσία. Εκτιμώ ότι η πλειονότητα αυτών των εταιρειών θα υποφέρουν από τον αυξημένο παρακρατούμενο φόρο և θα παραμείνει, δίνοντας για άλλη μια φορά ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο.

Πώς θα περιγράφατε την απόφαση της Ρωσίας να παραβιάσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας με τις Κάτω Χώρες; Αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για την Κύπρο.
Προσωπικά, πιστεύω ότι στην περίπτωση της Ρωσίας και των Κάτω Χωρών, ισχύει η φράση “Ο Ιωάννης φοβάται την άγρια ​​φύση και η άγρια ​​ζωή φοβάται τον Ιωάννη”. Τελικά, θα υπάρξει ένα ψήφισμα συμφιλίωσης που θα επιλύσει το προσωρινό αδιέξοδο σχετικά με την ακύρωση της υπάρχουσας ρωσικής συνθήκης διπλής φορολογίας.

Πώς περιγράφεται το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο για το 2021;
Υπάρχουν προϋποθέσεις για το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών στην Κύπρο να παραμείνει φωτεινό. Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, οι επαγγελματίες (և δεν αναφέρομαι μόνο σε λογιστές և δικηγόροι) πρέπει να καταλάβουν ότι το τρέχον περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να λειτουργούμε δεν είναι το ίδιο με το προηγούμενο έτος ή πριν από τρία χρόνια. Απαιτείται καθολική συμμόρφωση από όλους և Η τήρηση της δέουσας επιμέλειας, έτσι ώστε οι πρακτικές και οι σκέψεις που έχουν βλάψει τον κλάδο στο πρόσφατο παρελθόν.

Source