Λέτε … 18 χρόνια αργότερα; – ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Ο Ian Anis Pittas συνεχίζει να καταγράφει το ρεκόρ του στο σκορ (είχε προηγουμένως σκοράρει εννέα γκολ για την Union στη σεζόν 2018/19), και στο ντέρμπι του Apollon με την AEK, σημείωσε το 12ο γκολ της σεζόν.

Ο 24χρονος άσος από τη Λεμεσό ανέβηκε ακόμη και στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, όπου ζει με τρεις άλλους παίκτες, τον συμπαίκτη του απόλλωνα Νικόλα Ντιγκίνι, τον Giorgi Kvilitaya της Ανόρθωσης և τον Berat Sadik της Doxa.

Και όσο περισσότερο ο Πίττας συνεχίζει να παίζει βιολί, τόσο λιγότερο περίεργο θα φαίνεται να τελειώνουμε τη σεζόν με τον καλύτερο Κύπριο επιθετικό. Κάτι που συμβαίνει εδώ και 18 χρόνια.

Την τελευταία φορά που ο κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν η Κύπρος ήταν η σεζόν 2002/03, όταν ο Μάριος Νεοφύτου σκόραρε 33 γκολ στο πουκάμισο “Ανόρθωση”. Ένας αριθμός που, παρεμπιπτόντως, δεν ξεπέρασε (ούτε πλησίασε) κανέναν από τους ξένους παίκτες που ήταν από τότε κορυφαίοι σκόρερ.

Ωστόσο, ο Apollon είναι μία από τις ομάδες (μαζί με την Ομόνοια) που έχει ανακηρυχθεί κορυφαίο σκόρερ αρκετές φορές από το 2003, ιδίως πέντε. Σε τρεις περιπτώσεις, ήταν ο Sosin (2004 με Cosley, 2005 և 2006), μία με τον Mrdakovich (2011) και η τελευταία με τον Sango (2014 με το Monteiro և Tagapajumi).

Λοιπόν, λέτε ότι ο Πίττας για να σπάσει την «εγκατάσταση» ξένων απεργών, ή θα τον νικήσει ο Ντίγκιν, ο Κβιλιτάγια, ο Σαντίκ (με τους οποίους είναι ίσος), ο Τρισκόφσκι, ο Μάιν, ο Βαλάκαρ, ο Βάγκνερ, ο Σας (είναι πίσω).

Source