Λήφθηκαν περισσότερες από 70 χιλιάδες αναφορές

Στις ΗΠΑ, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε περισσότερες από 70.000 καταγγελίες μετά την πίεση του Κογκρέσου.

Στη δήλωση του FBI, ανακοινώθηκε ότι έγιναν περισσότερες από 70 χιλιάδες αναφορές σχετικά με την επιδρομή του Κογκρέσου.

Στη δήλωση, σημειώθηκε ότι ελήφθησαν περισσότερες από 70 χιλιάδες πληροφορίες και ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο όσων συμμετείχαν στην επιδρομή, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες για τον εντοπισμό των ατόμων που συμμετείχαν στην επιδρομή του Κογκρέσου.

Αναφέρεται ότι συνελήφθησαν περισσότερα από 90 άτομα που φέρονται να συνδέονται με την επιδρομή στο συνέδριο.

Οι τράπεζες σταματούν να συνεργάζονται με τον Trump μετά την επιδρομή

Μετά την πίεση του Κογκρέσου που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, 2 τράπεζες αποφάσισαν να μην συνεργαστούν με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκπρόσωπος της Signature Bank, όπου ο Trump έχει 5,3 εκατομμύρια δολάρια, κάλεσε τον Trump να παραιτηθεί, ανακοινώνοντας ότι οι προσωπικοί του λογαριασμοί έχουν κλείσει.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η τράπεζα δεν έχει κάνει δηλώσεις για πολιτικά γεγονότα στο παρελθόν και ελπίζει να μην το πράξει ξανά.

Ο αμερικανικός Τύπος ανακοίνωσε ότι η Deutsche Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας, αποφάσισε επίσης να μην συνεργαστεί με τον Trump.

Οι υποστηρικτές του Τραμπ επιτέθηκαν στο Κογκρέσο

Οι υποστηρικτές του Τραμπ πραγματοποίησαν ράλι μπροστά από τον Λευκό Οίκο, ενώ το Κογκρέσο των ΗΠΑ συγκάλεσε σε κοινή σύνοδο για την έγκριση της ψηφοφορίας του Προεδρικού Εκλογικού Κολλεγίου στις 6 Ιανουαρίου.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που παρευρέθηκαν στη διαδήλωση αργότερα βαδίστηκαν στο Κογκρέσο, και εκατοντάδες διαδηλωτές πέρασαν τα οδοφράγματα και μπήκαν στο κτίριο του Κογκρέσου καθώς συνέβαινε σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών.

Οι Εθνικοί Φρουροί στάλθηκαν στο Κογκρέσο για παρέμβαση στα γεγονότα και οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν διατηρήσει την τάξη μετά από περίπου 4 ώρες επιδρομής. Πέντε άτομα, ένας εκ των οποίων ήταν αστυνομικός, πέθαναν στα περιστατικά και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Source