Λαμβάνοντας υπόψη το μήνυμα που εστάλη με την ευκαιρία της 80ης επετείου του Αρχιεπισκόπου. “Ευχαριστώ τον Θεό … 80 χρόνια, 70 εκ των οποίων στην εκκλησία” (φωτογραφίες)

«Δόξα τω Θεώ μου έδωσε 80 ολόκληρα χρόνια, 70 εκ των οποίων ήταν στην Εκκλησία». – Μήνυμα γενεθλίων του Αρχιεπισκόπου

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android για Android Տ ΕΔΩ για iOS

Σήμερα είναι τα γενέθλια του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Ο αρχηγός της Εκκλησίας της Κύπρου γιόρτασε το τέλος της 80χρονης ζωής του με μια ιερή λειτουργία από τον Επώνυμο Επίσκοπο Χριστόφορο του Καρπά στο παρεκκλήσι μέσα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, προσευχόμενος στην Αγιότητα. Κύπρος Χρυσόστομος Β և Ο ενδημικός κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής γιόρτασε τον αρχηγό της Εκκλησίας της Κύπρου, παραλαμβάνοντας τα «Ακράνια Μυστήρια» – την 80η επέτειο από τη γέννησή του.

Σύμφωνα με το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου, οι πρωινές ευχές φθάνουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή. Απλότητα, απλότητα – ευαισθητοποίηση των ηγετών άλλων τοπικών Ορθόδοξων εκκλησιών, κληρικών της Κύπρου και του εξωτερικού, κληρικοί, πολιτικοί, δάσκαλοι, αξιωματούχοι և απλοί άνθρωποι. φιλοξενία και “διάφορα” γενναιοδωρία των ευλογημένων.

Πολλοί ήθελαν να εκφράσουν την αγάπη τους και τον φιλότιμο σεβασμό τους για το Ευλογημένο Μυστήριο στο τέλος της όγδοης δεκαετίας της ζωής του, παρά τον βροχερό καιρό που κράτησε μέχρι το Σάββατο.

Εκείνοι που ήταν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή το απόγευμα ευλογήθηκαν να παρευρεθούν στο τραπέζι γιορτής που αναφέρεται από τον Μακαριώτατο του αφενός, και να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την ομολογία του Αρχιεπισκόπου, 80 χρόνια ζωής και προσφορές.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον Θεό που μου έδωσε 80 ολόκληρα χρόνια, 70 εκ των οποίων μπορώ να πω ότι εργάζομαι στην Εκκλησία. Με μεγάλη χαρά προσφέρω ολόκληρο τον καλό εαυτό μου στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Δεν ήταν χιονισμένος δρόμος για μένα. Βρήκα πολλές δυσκολίες, αλλά από τη Χάρη του Θεού ξεπέρασα τις δυσκολίες, επειδή η αγάπη του Θεού δεν με άφησε σε αδιέξοδο, γιατί είδε ότι είμαι αφοσιωμένος στην Εκκλησία, θέλω το καλό της Εκκλησίας. Ποτέ δεν ήθελα συγχαρητήρια, χειροκροτήματα ή ευχαριστίες. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου γιατί πίστευα σε αυτό, με αντικατοπτρίζει πλήρως. Ακόμη και σε αντιξοότητες, ευχαρίστησα τον Θεό που με βοήθησε πάντα να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες. Είδα τι ήταν καλό στην Εκκλησία, κέρδισα θάρρος, κέρδισα θάρρος από το έργο στην Εκκλησία, που με ηρέμησε. Σήμερα γύρισα στους αδελφούς և ξεκινήσαμε τη μέρα με μια ιερή λειτουργία από την Αγία Καρπασία, την οποία ευχαριστώ γιατί τη γιορτάσαμε με τους γονείς μου κατά τη διάρκεια της ιερής λειτουργίας.

Αλλά μια τέτοια μέρα μου δίνει μια ευκαιρία, όλοι πρέπει να σκεφτούμε. Κάνουμε το καθήκον μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας στην Εκκλησία; Χάσαμε τίποτα; Πρέπει να κάνουμε ενδοσκόπηση. Ποια λάθη έχουμε κάνει που δεν πρέπει να επαναλάβουμε και να διορθώσουμε; Τι δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε; Και αυτές τις μέρες με απασχολεί, μια ερώτηση που με ανησυχεί ιδιαίτερα, τους φτωχούς νέους μας, τελευταία. Λόγω των δυσκολιών που περάσαμε όλοι, παραμελήσαμε αυτόν τον τομέα – ευτυχώς τώρα, καθώς κάνουμε καλύτερα, αποφάσισα να συνεχίσω να βοηθώ τους φτωχούς νέους μας που θέλουν να σπουδάσουν – πρέπει να μεταναστεύσουν. Πρέπει να υποστηρίξουμε և να επενδύσουμε στη νεολαία μας. Επειδή πολλοί από αυτούς, που είναι σπουδαίοι επιστήμονες, αναγκάζονται από τη δική τους αδιαφορία να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία, τελικά χάνουμε μεγάλες πρωτεύουσες της επιστήμης. Ήμουν τόσο χαρούμενος για τα σπίτια που χτίσαμε στη Λεμεσό, όπου εκατοντάδες παιδιά μας ζουν με το χαμηλότερο ενοίκιο, με τόσες πολλές ανέσεις.

Αυτό πρέπει να μας απασχολεί για το πώς θα υπηρετήσουμε τους συναδέλφους μας πιστούς. Αυτό είναι το πέμπτο μέρος της προσφοράς μας. Και όσο περισσότερο δίνουμε, τόσο περισσότερο μας στέλνει ο Θεός. Δεν θα βρούμε ευτυχία σε θέσεις, θέσεις ή χρήματα. Και προσωπικά, η χαρά που αισθάνομαι που υπηρετώ 70 χρόνια στην Εκκλησία, δεν μου προσφέρει τίποτα άλλο. “

Μετά την ομιλία του για την ευτυχία, τραγουδούσαν ύμνοι της περιόδου, καθώς και πολυφωνία για την ευτυχία του, ελπίζοντας ότι ο Θεός θα του δώσει τη δύναμη και τη φώτιση για να βοσκήσει την Κυπριακή Αποστολική Εκκλησία με την εγγενή του ικανότητα, σύνεση και αποφασιστικότητα. , πολλά ακόμη χρόνια.

Source