Λαμβάνουν αποφάσεις για σχολεία – Ζητούν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για μετριασμό και η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο είναι ένας πιθανός παράγοντας. Υπουργείο Υγείας և Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί τις εξελίξεις σε επιδημιολογική βάση σε καθημερινή βάση για να λαμβάνει τελικές αποφάσεις που θα δώσουν το πράσινο φως για την επιστροφή άλλων μαθητών.

Τα δεδομένα που επικρατούν σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι ώθησαν τους ειδικούς να κλείσουν τα τελικά σενάρια. Όπως δείχνουν τα πάντα, το επικρατούμενο σενάριο είναι ότι οι μαθητές του Λυκείου Α ‘և Β’ θα επιστρέψουν την 1η Μαρτίου και οι μαθητές του γυμνασίου θα επιστρέψουν γύρω στα μέσα του μήνα մասնավորապես, ιδίως, στις 15 Μαρτίου.

Αλλά ο τελευταίος λόγος είναι το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα λάβει αποφάσεις, φαίνεται ότι αυτό που θέλει είναι η επιστροφή όλων των μαθητών ταυτόχρονα. Οι αποφάσεις του Υπουργείου αναμένεται να υποβληθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και στο Συμβούλιο Υπουργών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να συναντηθεί με επιδημιολόγους αργότερα μέσα στην εβδομάδα για να ακούσει τις προτάσεις τους, ενώ οι αποφάσεις ανάπαυσης θα ληφθούν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών την επόμενη Πέμπτη.

“Όλοι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό”

Οι οργανωμένοι γονείς ανησυχούν πολύ για τους μαθητές που επιστρέφουν στα γραφεία τους, καθώς τα παιδιά στο σπίτι παρακολουθούν μαθήματα απουσίας στα μέσα Δεκεμβρίου. Επιπλέον, οι τετράμηνες εξετάσεις և οι τελικές εξετάσεις δεν απέχουν πολύ.

“Αυτό που ζητήσαμε από τον υπουργό είναι η επιστροφή όλων των μαθητών ταυτόχρονα. “Εάν ενεργούν διαφορετικά, πιστεύουμε ότι τα γυμνάσια πρέπει να επιστρέψουν πρώτα, τότε τα σεμινάρια”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Χαράλαμπος Διονυσίου, Πρόεδρος Οργανωμένης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γονέων.

Οι τελικές εξετάσεις που δίνονται από τους μαθητές στο τέλος του έτους, καθώς και τα πολλά προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχουν εγγραφεί από τους γονείς, ενισχύουν τις υποψίες τους. Στην πραγματικότητα, προτρέπουν το Υπουργείο Παιδείας να λάβει αποφάσεις που θα ωφελήσουν τόσο τους μαθητές γυμνασίου όσο και τους μαθητές γυμνασίου.

“Εάν το υλικό διευκρινιστεί, για τις τελικές εξετάσεις στα σεμινάρια, θα πρέπει να γίνει στα γυμναστήρια. Υποδομή problems Τα προβλήματα εξ αποστάσεως μάθησης ήταν πιο διαδεδομένα στο γυμνάσιο παρά στα λύκεια. Πιστεύουμε ότι όλοι οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν ταυτόχρονα για να εξαλείψουν τα προβλήματα. “Οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση θα είναι επιζήμια τόσο ουσιαστικά όσο και στο τέλος του έτους.”

Κοινοβουλευτικά αγκάθια

Ένα άλλο ζήτημα που φαίνεται να υπάρχει είναι η διεξαγωγή κοινοβουλευτικών εκλογών τον Μάιο. Οι γονείς είναι αντίθετοι με την πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιήσει πανερμανιακές εξετάσεις μετά τις εκλογές, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

“Αυτό το σενάριο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πότε θα διεξαχθούν οι τετράμηνες εξετάσεις, εάν οι εξετάσεις στίξης θα πραγματοποιηθούν μετά τους βουλευτές; Πιστεύουμε ότι μπορούν να γίνουν παράλληλα. Τα σχολεία-τεχνικά σχολεία δεν θα πρέπει να έχουν περιφέρειες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο γυμναστήρια. Ή οι παναρμενικές εξετάσεις μπορούν να ξεκινήσουν τον Μάιο, με διακοπή τριών ημερών εκλογών. “Κρατήστε τα σχολεία κλειστά για μία μέρα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source