Λευκωσία: Ο επικείμενος κόμβος επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Ευρώπη

Ο Δήμος δημιουργεί αυτή τη στιγμή το Creative Industries Quarter, ένα Κέντρο Πληροφόρησης και Κατάρτισης για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας, ηγείται της ίδρυσης του CYENS – ενός Κέντρου Αριστείας ΤΠΕ στην Έρευνα και την Καινοτομία – και τελευταίο αλλά σημαντικότερο εξελίσσεται η Λευκωσία σε ένα έξυπνο πόλη, με στόχο τις πράσινες και ψηφιακές μεταβάσεις. «Η Συνοικία Δημιουργικών Βιομηχανιών της Λευκωσίας θα φιλοξενήσει πρωτοβουλίες δημιουργικής και πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και θα τις εκμεταλλευτεί ευκαιρίες επιχειρηματικών συμπλεγμάτων σε κοντινή απόσταση και συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας της CYENS (CoE)», εξήγησε ο Γιορκάτζης.(Φωτογραφική πίστωση: Λευκωσία) κ. Κωνσταντίνος Γιορκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας(Φωτογραφική πίστωση: Λευκωσία) κ. Κωνσταντίνος Γιορκάτζης, Δήμαρχος Λευκωσίας

Η Λευκωσία θέλει να συνεργαστεί και να αναπτύξει ισχυρές σχέσεις με το Ισραήλ. Και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ διαφορετικών μερών σχετικά με κυρίως καινοτομίες, επιχειρηματικότητα και δραστηριότητες έξυπνης πόλης. Ωστόσο, αυτές είναι ποικίλες προσπάθειες σε διαφορετικά μέτωπα. «Μέσω του Αναπληρωτή Υπουργείου Έρευνας και Καινοτομίας είχαμε το προνόμιο να συμμετέχουμε σε διάφορες εκπαιδεύσεις σε αυτούς τους τομείς που προσφέρονται στους Κύπριους ενδιαφερόμενους. Μέσω του CYENS, αυτή η συνεργασία επεκτείνεται στην έρευνα και την καινοτομία σε πιο οικείο επίπεδο με ακαδημαϊκούς, πανεπιστήμια και ισραηλινές εταιρείες », δήλωσε ο Γιορκάτζης. «Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτήν τη συνεργασία με τρόπο που να είναι αμοιβαία επωφελής τόσο για τη Λευκωσία όσο και για το Ισραήλ».

Πράγματι, η Λευκωσία μπορεί να είναι ένας στενός και ελκυστικός ευρωπαϊκός προορισμός που μπορεί να φιλοξενήσει νεοσύστατες επιχειρήσεις και εταιρείες από το Ισραήλ. Μια τέτοια συνεργασία θα ενισχύσει τις συνέργειες μεταξύ του Startup Nation και της Λευκωσίας και ταυτόχρονα θα παρέχει πολλαπλά οφέλη για την Κύπρο και το Ισραήλ γενικά.

«Θέλουμε να συνεργαστούμε με το Ισραήλ, τα Ισραηλινά Κέντρα Καινοτομίας και τις Ισραηλινές καινοτόμες νεοσύστατες επιχειρήσεις και ΜΜΕ. Οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε και οι ενδιαφερόμενοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε, θα επιτρέψουν στην πόλη να επωφεληθεί από τη γνώση που παράγεται και να αναδιαμορφώσει συστηματικά το ρόλο και τις ενέργειές της με μια σφαιρική προσέγγιση για τις προκλήσεις, την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη. Οι συνεργάτες μας θα έχουν έναν ασφαλή φιλικό, φιλόξενο και δυναμικό οικοδεσπότη στη Λευκωσία. Έχουμε πολλά να μάθουμε δουλεύοντας μαζί. θα μπορέσουμε να συγχαρούμε τις γνώσεις και τις ενέργειές μας και να βελτιώσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη για όλους »κατέληξε ο Γιορκάτζης. Για περισσότερες πληροφορίες: Λευκωσία, Cyens.

Source