Λιγότερο από το 10 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού ανέπτυξε αντισώματα κατά του Κοροναϊού

Υπεύθυνος Επιστημών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Σουμάια ΣουμινάθανΜοιράστηκε νέα δεδομένα με βάση τις τρέχουσες εκτιμήσεις ενώ η πανδημία του coronavirus (Covid-19) συνεχίστηκε. Ο Swaminathan δήλωσε ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΠΟΥ, λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα κατά του κοροναϊού.

Σύμφωνα με την έκθεση του Sputnik International, ο αξιωματούχος του ΠΟΥ δήλωσε σε συνέντευξή του στο λογαριασμό του οργανισμού στο Twitter την Κυριακή, “Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αντισώματα έναντι αυτού του ιού. Υπάρχουν περιοχές όπου 60 από αυτούς είναι εκτεθειμένοι στον ιό “, είπε.

Ο επικεφαλής της Επιστήμης δήλωσε ότι τα επί του παρόντος εγκεκριμένα εμβόλια παρέχουν καλή προστασία από αυτήν την ασθένεια, νοσηλεία και θάνατο από το Covid-19.

Ο Swaminathan τόνισε επίσης ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη μαζικής ασυλίας.

Ο Fauci είπε ότι το 90% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί

Διευθυντής αλλεργίας και μολυσματικών ασθενειών των ΗΠΑ Δρ. Άντονι ΦάτσιΣημείωσε ότι το 90 τοις εκατό του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί για την ασυλία των κοπαδιών κατά του Covid-19.

Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου Virolog Deenan Pillay Στη δήλωσή του τον Ιανουάριο, δήλωσε ότι ο Covid-19 δεν θα εξαφανιστεί εκτός εάν εμβολιαστεί ολόκληρος ο κόσμος και ότι είναι απίθανο να συμβεί ασυλία κοπαδιών.

Στην πανδημία, μια εξομολόγηση ήρθε τον Δεκέμβριο από τη Σουηδία, η οποία, σε αντίθεση με πολλές χώρες του κόσμου, δεν επέβαλε αυστηρούς περιορισμούς στα μέτρα, ξεκινώντας από τον στόχο της ασυλίας των κοπαδιών. Μια έκθεση της επιτροπής που εξέτασε τη δράση της κυβέρνησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο στόχος ασυλίας των κοπαδιών “απέτυχε”.

.Source