Λιποθυμία στον αέρα στην ανακοίνωση της απόσυρσης του εμβολίου AstraZeneca στη Δανία

Η επίσημη ανακοίνωση της δανικής κυβέρνησης ότι θα σταματήσει τον εμβολιασμό για πάντα με την AstraZeneca, η οποία καταργείται σταδιακά, έχει εκπλήξει.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο επικεφαλής της Δανικής Εθνικής Αρχής Υγείας, Soren Brostrom, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «αυτή είναι μια απάντηση σε αυτό που συνέβη τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στον τραγικό θάνατο μετά τον εμβολιασμό. “Γνωρίζουμε περισσότερα τώρα από ό, τι πριν από ένα μήνα,: γνωρίζουμε ότι υπάρχει πιθανώς μια βιολογική εξήγηση για τη θρόμβωση που προκαλείται από την AstraZeneca.”

Η επικεφαλής της Δανικής Υπηρεσίας Ναρκωτικών, Tania Eriksen, λιποθυμήθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Brostrom, ως αποτέλεσμα της οποίας η συνέντευξη τύπου είχε προσωρινά διακοπεί. Η κα Eriksen αναρρώθηκε λίγο αργότερα, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ήταν σε κακή υγεία μετά το φορτίο.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε με τον Brosstrom, σημειώνοντας ότι «πήραμε δεδομένα από τις δανικές և νορβηγικές βάσεις δεδομένων» και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι 1 στους 40.000 μπορεί να έχει ένα σπάνιο «σοβαρό σύνδρομο που ονομάζεται VITT», το οποίο, φυσικά, μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές. Δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε αυτό το σύνδρομο σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι απορρίπτουμε το εμβόλιο. “Όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες”, είπε. «Δεν σταματάμε γιατί φοβόμαστε παρενέργειες. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι παρενέργειες. Δεν απορρίπτουμε το εμβόλιο εξαιτίας αυτού. Τα πιθανά οφέλη υπερτερούν των επιβλαβών συνεπειών της καταπολέμησης της επιδημίας. Λόγω της ειδικής κατάστασης στη Δανία, συνεχίζουμε να παρέχουμε εμβόλια χωρίς AstraZeneca. Με βάση την ανάπτυξη του εμβολίου, δεν χρειαζόμαστε αυτό το εμβόλιο. Η απόφαση να μην χορηγηθεί αποτελεσματικό εγκεκριμένο εμβόλιο ήταν πολύ δύσκολη. Αλλά στο τέλος, αυτό ακριβώς κάναμε. “

Παρακολουθήστε το εναλλακτικό βίντεο ΕΔΩ

Σύμφωνα με τον Dan Eriksen, σύμφωνα με το Euronews, οι 149.000 Δανοί πολίτες που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση με το AstraZeneca θα μπορούν να πάρουν τη δεύτερη δόση με άλλη εταιρεία.

Η απόφαση των αρχών σημαίνει ουσιαστικά μια καθυστέρηση τριών εβδομάδων στον εμβολιασμό των πολιτών, καθώς ξεκινούν ραντεβού για άτομα άνω των 50 ετών. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί επειδή όλα τα εμβόλια AstraZeneca αποσύρονται.

Source