Λούις. Η επιστροφή των μαθητών της ΓΔ Λυκείου έχει περάσει … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Η επιστροφή των μαθητών της ΓΔ πήγε ομαλά, δήλωσε ο Κυπριανός Λούις, διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

“Το ερώτημα για το πώς οι μαθητές γυμνασίου επιστρέφουν στο σχολείο πήγε πολύ ομαλά.”

«Είχαμε μεγάλο αριθμό μαθητών, μια συνολική συμμετοχή εκπαιδευτικών, οι οποίοι πέρασαν γρήγορα τις εξετάσεις σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από δύο περιπτώσεις. Από συνολικά 5.407 μαθητές, 3.423 μαθητές πέρασαν οικειοθελώς την ταχεία εξέταση με γονική συγκατάθεση, ή 63,3%. Όσο για τους εκπαιδευτικούς, υπάρχουν 2.072 επισκέπτες. Πολλοί έπρεπε να έρθουν. “Ενημερώθηκα σήμερα ότι ένα στα δύο άτομα (που δεν έλαβαν το τεστ χθες) έχει ήδη περάσει τις εξετάσεις”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη φοιτητική παρακολούθηση, η οποία ήταν μεγάλη και μαζική, ο κ. Louis συνέχισε να λέει ότι μόνο 5.407.166 παιδιά απουσίαζαν για διάφορους λόγους, όπως 2.072 εκπαιδευτικοί, 22 κυρίως με περιορισμένη άδεια ασθενείας ή μία επιβεβαιωμένη περίπτωση, άλλη επαφή, άλλη υπόθεση ως ευάλωτη ομάδα. “

Απλώς μας γνώρισε τότε. Είναι μεγάλη χαρά να έχουμε παιδιά στο σχολείο. Η μαθησιακή διαδικασία επαναλαμβάνει ουσιαστικά, εκτός από την απόσταση που έχουμε μέχρι τώρα, στη φυσική τους παρουσία. Οι ίδιοι ένιωθαν την ανάγκη να είναι μαζί με τους συμμαθητές τους. Έτσι, αποκαθίσταται η ψυχική και συναισθηματική σύνδεση των παιδιών με τη σχολική μονάδα. “Οι δάσκαλοί μας և η σχολική διοίκηση κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να προσαρμοστούν αυτά τα παιδιά”, είπε.

Όπως είπε, τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα.

«Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη της μαθησιακής διαδικασίας. “Έτσι, ο ορίζοντας μας είναι να δώσουμε προσοχή σε όλα τα σχολεία και την κοινωνία, ώστε να μπορούμε, παράλληλα, συνολικά, να αναλάβουμε άλλες συνεχείς δραστηριότητες, για να διατηρήσουμε αυτήν τη συνεχή διαδικασία εκπαίδευσης έως τον Ιούνιο, προκειμένου να ολοκληρώσουμε την απαραίτητη κυκλοφορία ,” αυτός πρόσθεσε.

Ο κ. Lewis κατέληξε στο συμπέρασμα ότι σήμερα, στον κύκλο γυμνασίου, «κάναμε επίσης προσαρμογές στο πρόγραμμα μαθημάτων, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη λειτουργικότητα του προγράμματος as, καθώς υπάρχουν καθηγητές που χωρίζονται σε γυμνάσιο և γυμνάσιο , το λάβαμε υπόψη. “have Έχουμε επαναφέρει όλες τις τάξεις στο πρόγραμμα προγραμμάτων που είχαμε περιορίσει προηγουμένως λόγω του γεγονότος ότι οι μαθητές του δημοτικού σχολείου ήταν επίσης στο σπίτι, τώρα που επέστρεψαν, το επαναφέρουμε στη λειτουργική μέρος του κύκλου γυμνασίου. և Ταυτόχρονα, παρέχουμε βιωσιμότητα για τα παιδιά. Πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης. “

Πηγή: KYPE

Source