Λύσεις για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης κορανοϊού σε οδοντιατρικές κλινικές από μια ομάδα Κυπρίων ερευνητών στο ΛονδίνοΗ προσεκτική, αργή χρήση του τροχού του οδοντιάτρου μπορεί να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης κορανοϊού μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων, σύμφωνα με τον Δρ Κύπρος. Αντώνης Σέργης από το Τμήμα Αυτοκρατορικών Μηχανολόγων Μηχανικών.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποιεί η Pfizer. Το εμβόλιο δεν μπορεί να χορηγηθεί εάν καθυστερήσει η δεύτερη δόση

Η οδοντιατρική θεραπεία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μέσω σταγονιδίων σιέλου στο στόμα ενός ασθενούς. Αυτός είναι ο λόγος για τους περιορισμούς στις οδοντικές δραστηριότητες σε όλες τις χώρες, οι οποίοι τώρα γίνονται μόνο μέσω της προσωπικής προστασίας και των νέων πρωτοκόλλων ασφάλειας της υγείας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση τροχών που χρησιμοποιούν μείγμα αέρα και νερού ως καθαριστή και ότι οι τροχοί που χρησιμοποιούν μόνο νερό πρέπει να επιλέγονται προσεκτικά.

Ήταν επίσης σε θέση να ορίσουν παραμέτρους που επιτρέπουν την απελευθέρωση ορισμένων θεραπειών, όπως γεμίσματα, ρίχνοντας 60 φορές λιγότερα σταγονίδια αέρα.

Ο Δρ Sergis είπε ότι αυτή η γνωστή διαδρομή μετάδοσης κοραναϊού έχει μελετηθεί και ότι ερευνητικές ομάδες και από τα δύο πανεπιστήμια έχουν βρει λύσεις που μειώνουν τις εκπομπές σταγονιδίων. “Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών διαδικασιών”, πρόσθεσε ο Κύπριος ερευνητής.

Το τρέχον ερευνητικό άρθρο έχει ήδη δημοσιευτεί στο διάσημο Dental Scientific Journal Dental Research.

Ακολουθήστε μας στις Ειδήσεις Google!


Source