Μάθημα μεταφοράς χειρουργικής εμπειρίας από TİKA σε χώρες της Κεντρικής Ασίας

Διαφήμιση

ΑΓΚΥΡΑ (AA) – σε συνεργασία με την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA), την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης (ISDB), την Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις Σχετικές Κοινότητες (YTB), το Κέντρο Εφαρμογών και Ερευνών Υγείας και Κοινωνικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Επιστημών Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο της 14ης Μαρτίου Διοργανώθηκε διαδικτυακό «Μαθητικό Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής» μεταξύ 26 και 27 Δεκεμβρίου

Στη δήλωση του TIKA, η διήμερη Τουρκία και η λαπαροσκόπηση, που συγκέντρωσαν τα κορυφαία ονόματα στο χειρουργικό πεδίο, έντονο ενδιαφέρον για διαδικτυακά μαθήματα, ανέφεραν ότι συμμετείχαν πέντε εμπειρογνώμονες σχεδόν σε χίλια από τη χώρα.

Γενικοί χειρουργοί και βοηθοί από το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν και το Αζερμπαϊτζάν συμμετείχαν στη χειρουργική εκπαίδευση που διοργανώθηκε στο Διαδίκτυο λόγω της επιδημίας του Kovid-19.

Η λειτουργία ζωντανής θήκης που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα του μαθήματος μεταφέρθηκε στην οθόνη και παρουσιάστηκε προς όφελος των συμμετεχόντων χειρουργών και βοηθών. Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος συνεχίστηκε με παρουσιάσεις τεχνικών πληροφοριών.

Συνεχίζοντας την ανταλλαγή τεχνικών εμπειριών και τα διαδικτυακά προγράμματα εκπαίδευσης στον τομέα της υγείας στο Ουζμπεκιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και το Τατζικιστάν, ακόμη και κατά τη διάρκεια της επιδημίας, το TİKA συνεχίζει να συμβάλλει στην ανάπτυξη των υποδομών υγείας.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική, επίσης γνωστή ως κλειστή χειρουργική επέμβαση, είναι γνωστή ως χειρουργική μέθοδος που επιτρέπει στον ασθενή να αναρρώσει γρηγορότερα και να αισθανθεί πολύ λιγότερο πόνο από την ανοιχτή χειρουργική επέμβαση.

Η λαπαροσκοπική χειρουργική παίρνει το όνομά της από το λαπαροσκόπιο που χρησιμοποιήθηκε κατά τη χειρουργική επέμβαση.

Με τη μέθοδο λαπαροσκοπικής χειρουργικής, επίσης γνωστή ως χειρουργική χωρίς αίμα, πολλές ασθένειες μπορούν να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν.

Νομική προειδοποίηση:

Όλα τα δικαιώματα των δημοσιευμένων ειδήσεων, στηλών, φωτογραφιών, σειρών άρθρων και όλων των ειδών έργων ανήκουν στον Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş. Ακόμα και αν εμφανίζεται η πηγή, ολόκληρη η εργασία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς ειδική άδεια.

.Source