Μάριος Αντόνιο για {TS ..

Μίλησε ο AEL և βετεράνος և ο Απόλλωνας Μάριος Αντωνίου Θέματα του ντέρμπι Λεμεσού. Το στοιχείο που τον κάνει να χάνει το ποδόσφαιρο είναι η σειρά που βλέπει στην εμπιστοσύνη των Κυπρίων παικτών.

Αναλυτικά.

Για το φετινό πρωτάθλημα. “Είναι αρκετά ανταγωνιστικό, περισσότερο από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια. Εάν συνεχιστούν τρεις ομάδες, ο αγώνας για τον τίτλο θα εξαρτηθεί από το ντέρμπι της Λεμεσού. Και οι τρεις μπορούν να φτάσουν στο τέλος. Βλέπουμε ότι το πρωτάθλημα αναπτύσσεται,, κάθε παιχνίδι το ενδιαφέρον συνεχίζει να είναι μεγάλο για το τελικό αποτέλεσμα του πρωταθλήματος.

Για το ντέρμπι Λεμεσού. “Είναι ένα πραγματικό ντέρμπι όταν και οι δύο ομάδες είναι κοντά στην κορυφή. Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο στάδιο. Το κύριο κίνητρο είναι η φήμη των ντέρμπι της πόλης. Το AEL έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά δεν υπάρχει σαφές φαβορί. Μετά την ήττα στο κύπελλο արդյուն μετά το αποτέλεσμα που καταχωρίστηκε στο “Macareo”, οι παίκτες επικεντρώθηκαν πλήρως στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Με σωστή διαχείριση, η AEL μπορεί να κερδίσει. Μου αρέσει η AEL γιατί είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα, το αποτέλεσμα της οποίας είναι αναμφίβολα το αποτέλεσμα της προπόνησης που πραγματοποιείται στην προπόνηση. Έχει την ποιότητα του παιχνιδιού στη λίστα εφαρμογών του. Ο Apollo έχει τα δεδομένα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Μια εκρηκτική ομάδα, ωστόσο, στερείται σταθερότητας και για να κάνει τη διαφορά, πρέπει να είναι σταθερή σε κρίσιμες στιγμές της σεζόν. Όλα είναι υποκειμενικά στην αξιολόγηση ενός τέτοιου ντέρμπι. Είναι δύο μεγάλες ομάδες, και, φυσικά, υπάρχει έλλειψη ανθρώπων στα περίπτερα. Ας ξεπεράσουμε την επιδημία το συντομότερο δυνατό και αφήστε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα στάδια. Το ποδόσφαιρο το χρειάζεται. “Είναι μια άτυπη τιμωρία για όλους. Είναι επώδυνο να παρακολουθείς ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς.”

Τι θυμάσαι από το ντέρμπι; “Αυτό που θυμάσαι είναι άνθρωποι, ο παλμός στην πόλη όλη την εβδομάδα. Έπαιξα σε διαφορετικές συνθήκες. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Κύπριοι ποδοσφαιριστές, αλλά το ντέρμπι ήταν διαφορετικό. Τότε έγινε λίγο απρόσωπος, αλλά θα έχει πάντα τον χαρακτήρα που ξεχωρίζει από όλα τα άλλα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. “Ένα από τα λίγα πράγματα που χάνουν οι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο είναι η ατμόσφαιρα που υπήρχε στην πόλη για το υπέροχο παιχνίδι της Λεμεσού.”

Για Κύπριους ποδοσφαιριστές“Ειμαι αισιοδοξη. Πιστεύω ότι έλαβε χώρα η στροφή που έπρεπε να έχει γίνει. Με τόσους πολλούς ξένους παίκτες, αυτό το πρόβλημα είναι εμφανές εδώ και χρόνια. «Θέλω να πιστεύω ότι οι ομάδες είναι πιο επαγγελματικές, θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες».

Για VAR: “Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Έχει αμφισβητηθεί, αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται, να χρησιμοποιείται καλύτερα. “Έχουμε δει περισσότερα λάθη τα προηγούμενα χρόνια, και ακόμα κι αν ήταν ανθρώπινα, θα είχε δημιουργήσει περισσότερη προκατάληψη, απομακρύνοντας τους ανθρώπους από τα στάδια.”

Για το στάδιο της Λεμεσού. “Η βελτίωση των εγκαταστάσεων είναι, φυσικά, καθήκον κάθε επαγγελματικής ομάδας. Τώρα οι ομάδες αλλάζουν το επίπεδο στο γήπεδο της Λεμεσού. Αυτό είναι το σπίτι σας, δεν νοικιάζετε, οπότε πρέπει να δείτε πώς θα είναι βιώσιμο. Βλέπω ομάδες να γίνονται πιο επαγγελματικές. Η Apollon έχει το δικό της εκπαιδευτικό κέντρο, η AEL έχει βελτιώσει τις δυνατότητές της. “Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις ομάδες ոլ Λεμεσός.”

Source