Μάτια σε δημόσια νοσοκομεία. Σχέδιο σχεδίου … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Η Κύπρος είναι κλειστή, η κυκλοφορία έχει μειωθεί στο ελάχιστο, και τώρα όλα τα μάτια είναι στραμμένα σε δημόσια νοσοκομεία, όπου συνεχίζεται η ροή των ασθενών με κοροναϊούς. Η πίεση στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αυξάνεται: υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την αύξηση της ΠΕ, καθώς υπάρχει ένα όριο για εξειδικευμένους γιατρούς.

Υπήρχαν 208 ασθενείς χθες το βράδυ, 55 από τους οποίους ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό γεγονός είναι ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έχει αυξηθεί σε 32, ενώ θετικά περιστατικά εξακολουθούν να καταγράφονται σε γηροκομεία, αλλά μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι συναντήσεις στο OKYPY επαναλαμβάνονται για να αναπτυχθούν κρεβάτια, δεδομένου ότι απομένουν περίπου 30 από το MPU, καθώς ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε 200. Τα 30 επιπλέον κρεβάτια στο Νοσοκομείο Λάρνακας θα είναι έτοιμα αυτήν την εβδομάδα, 28 և. Εάν είναι απαραίτητο, θα δημιουργηθούν 30 κρεβάτια στην Πάφο, αλλά θα δημιουργηθεί μια τρίτη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Λευκωσίας εάν αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών.

Ταυτόχρονα, η επιδημιολογική εικόνα στην κοινότητα είναι μέτρια αισιόδοξη, δεδομένου ότι το επίπεδο θετικότητας έχει μειωθεί κατά 3 έως 4% τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει ιδιαίτερα υψηλή σε όλες τις περιοχές και τα εσωτερικά ποσοστά μεταφοράς είναι πολύ υψηλά.

Όπως αποδείχθηκε, οι περισσότερες μεταφορές πραγματοποιούνται στο περιβάλλον του σπιτιού, στο χώρο εργασίας, και γι ‘αυτό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, έχουν ληφθεί τέτοια αυστηρά μέτρα σε εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις, ενώ απαγορεύεται η διέλευση σπιτιών.

Τα υφιστάμενα μέτρα θα αναθεωρηθούν για μια περίοδο δύο εβδομάδων με σκοπό την κατάρτιση ενός σχεδίου για το σταδιακό άνοιγμα της επιχείρησης και την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο, εάν υποδηλώνουν επιδημιολογικά δεδομένα. Η απο-κλιμάκωση θα είναι σταδιακή για να αποφευχθούν ξαφνικές εκκινήσεις, ενώ για όσους επιστρέφουν στην εργασία, τα σχέδια ελέγχου θα ανακοινωθούν μέσω ενός τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Ξεκινούν τα τεστ εργαζομένων
Παράλληλα με τα νέα μέτρα, το Υπουργείο Υγείας ξεκινά 400 400.000 δοκιμές ταχείας ανίχνευσης για την καταπολέμηση της επιδημίας, μερικές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για υπαλλήλους που απαιτούν τη φυσική τους παρουσία στο χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα Starts ξεκινά σήμερα με κινητές μονάδες που θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες σε βιομηχανικές περιοχές στην πρώτη φάση.

Ο στόχος του Εργαζομένου Program Εταιρικό Πρόγραμμα Ελέγχου είναι η επιδημιολογική παρακολούθηση և για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων που θα συνεχίσουν να εργάζονται.

Για τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, η συνέργεια της δειγματοληψίας θα κάνει μια προσπάθεια έξω από τα σούπερ μάρκετ, άλλες υπηρεσίες, να εξεταστούν μέσω του ίδιου SMS, για την απόκτηση των απαραίτητων αντικειμένων. Αυτό αποφασίστηκε έτσι ώστε κανείς να μην ενοχλείται να χρησιμοποιεί ένα από τα μηνύματα κειμένου τους, το 8998 είναι μόνο για γρήγορη δοκιμή.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί

Από σήμερα, θα διατίθενται 3.960 συνεδρίες εμβολίων. Οι πολίτες άνω των 80 ετών θα μπορούν να οργανώνουν τις συναντήσεις τους στο Διαδίκτυο, με τη βοήθεια του εαυτού τους ή των ατόμων από το σπίτι τους μέσω της πύλης εμβολίων. Τα ραντεβού αναφέρονται στους εμβολιασμούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν τις εβδομάδες 18-22 Ιανουαρίου 2021 Ιανουαρίου.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται από 11 ομάδες επαγγελματιών υγείας σε συνολικά οκτώ κέντρα εμβολιασμού στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται στα Κέντρα Εμβολιασμών, τα οποία λειτουργούν στη Λευκωσία, στα Κέντρα Υγείας των Παλαιών Νοσοκομείων Λευκωσίας, στη Λεμεσό, στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού, στο Νοσοκομείο Τροόδους, στο Παλιό Νοσοκομείο Παρέα, στη Λάρνακα, στην Πάφο, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, στην Πόλη.

Από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου 2020, μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 6.035 εμβολιασμοί, με προγραμματισμένες δόσεις της δεύτερης δόσης του εμβολίου pfizer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source