Μάτια στη Συνέλευση, δεν υπάρχει ακόμα αρκετός αριθμός

Η Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης της Δημοκρατίας αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα μετά από μεγάλο διάλειμμα.

Μετά την απομάκρυνση του Αλί Πίλι από τη θέση του Υπουργείου Υγείας, καθώς η αντιπολίτευση ξέσπασε μέσα στο UBP, τα μάτια στράφηκαν στην τρέχουσα σύνοδο της Συνέλευσης.

Η σημερινή σύνοδος της Συνέλευσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:00, δεν έχει ανοίξει ακόμη. Ενώ μαθαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει φτάσει ακόμη στην απαρτία, είναι μεταξύ των πληροφοριών ότι το CTP ήταν στη συνεδρίαση της ομάδας πριν από τη Γενική Συνέλευση.

Στην ημερήσια διάταξη της γενικής συνέλευσης, η οποία αναμένεται να συγκληθεί υπό την προεδρία του Προέδρου της Συνέλευσης της Δημοκρατίας, dernder Sennaroğlu, είναι το «Σχέδιο νόμου για τον κανονισμό των κανόνων σχετικά με την είσπραξη της συσσωρευμένης μίσθωσης και της προεπιλεγμένης μίσθωσης» Χρέη των μισθωτών της Διοίκησης Ιδρύματος Κύπρου (Προσωρινοί Κανόνες) ».

Η γενική συνέλευση θα περιλαμβάνει επίσης ενημερωμένες αιτήσεις ομιλίας των βουλευτών.

Το Κοινοβούλιο πραγματοποίησε την τελευταία του συνεδρίαση στις 28 Ιανουαρίου και ενέκρινε το σχέδιο νόμου για το δημοσιονομικό έτος 2021 και οι επόμενες συνεδριάσεις αναβλήθηκαν με την απόφαση του συμβουλευτικού συμβουλίου σύμφωνα με τα μέτρα που ελήφθησαν λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας κοροναϊού.

.Source