Μέγιστη αναστολή της απόφασης επιστροφής του παιδιού στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τέλος, στην Πάφο, γύρισε η υπόθεση ενός 5χρονου αγοριού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε σήμερα να μην συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου να επιστρέψει το παιδί στον πατέρα του έως τις 16 Φεβρουαρίου.

Αυτό συμβαίνει.

Ο Αμερικανός πατέρας ενός ανήλικου παιδιού παραπονέθηκε σε μια Κυπριακή μητέρα που ζούσε στην Πάφο, η οποία απήγαγε τον γιο τους και τον πήγε στην Κύπρο. Το δικαστήριο εξέτασε την περίπτωση της παράνομης μεταφοράς της μητέρας του ανηλίκου από τις ΗΠΑ στη Νέα Κύπρο στη Νέα Υόρκη ή του εκπροσώπου της που ενεργεί για λογαριασμό της.

Η μητέρα, μέσω του δικηγόρου της Μιχάλης Βόρκας, άσκησε ένσταση, επικαλούμενη οκτώ λόγους, συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαδικασίας, κατά παράβαση του άρθρου 11 της Σύμβασης για τις αστικές πτυχές. σχετικά με τις διεθνείς απαγωγές.

Σύμφωνα με τους λόγους της έφεσης, γίνεται προσπάθεια να ανατραπεί το συμπέρασμα του δικαστηρίου ότι ο πατέρας του ανηλίκου γιου του δεν γνώριζε ή δεν υποψιάστηκε ότι διέφυγε στην Κύπρο με το παιδί, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2017. το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η επιστροφή του ανηλίκου στις Ηνωμένες Πολιτείες να τον εκθέσει σε σωματική ή ψυχική καταστροφή և (ή) δυσανεξία

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι δεν έχουν υποβληθεί αποδεικτικά στοιχεία που να δείχνουν ότι το παιδί, που είχε ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για τους πρώτους δώδεκα μήνες της παιδικής του ηλικίας, ήταν στην Κύπρο για τρία συνεχόμενα χρόνια, για σχεδόν τέσσερις μήνες. από τότε. – Προσαρμογή στην Κύπρο σε τέτοιο βαθμό που μια πιθανή επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες θα την έβλαπτε.

Μετά από λίγο περισσότερα …

Source