Μέλος του CTP PM Onur Olguner: “Δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα πρότυπα αναπηρίας”

Μέλος του CTP PM Onur Olguner:

Το μέλος του CTP PM Onur Olguner δήλωσε ότι ο νόμος περί προτύπων αναπηρίας δεν εφαρμόστηκε και επεσήμανε ότι αυτή η κατάσταση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πανδημίας.

Μέλος του CTP PM Onur Olguner:

Ο Onur Olguner, μέλος της Συνέλευσης Κόμματος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (PM), δήλωσε ότι ο νόμος για τα πρότυπα αναπηρίας δεν εφαρμόστηκε.

Ο Onur Olguner έγραψε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εξής:

«Βιώνουμε μια σοβαρή συναισθηματική κατάρρευση λόγω του περιορισμού των ελευθεριών μας και περιοριζόμαστε στα σπίτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είμαστε συγκλονισμένοι. Νιώθουμε περιορισμένοι. Τα άτομα με αναπηρία αισθάνονται αυτό 365 ημέρες το χρόνο. Δεν μπορούν να εισέλθουν και να εξέλθουν από το διαμέρισμα χωρίς ράμπες όπως θέλουν, δεν μπορούν να πάνε στο διαμέρισμα χωρίς ανελκυστήρα, τα άτομα με ειδικές ανάγκες χρησιμοποιούν την αγορά που δεν έχει τουαλέτες και μπορεί να χρειαστεί να αγωνιστούν με αυτές τις δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βιώσουν αυτή τη συναισθηματική κατάρρευση που αισθανόμαστε επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Γι ‘αυτό, όταν ήμουν στο Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων, εργαζόμασταν για χρόνια στην επιτροπή αναπηρίας, την οποία συντονίστηκα και έφερα τα Πρότυπα Αναπηρίας στους νόμους αυτής της χώρας. Και πριν από 4 χρόνια, με την προσπάθεια του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων και του Τούρκου Συνδέσμου Ορθοπαιδικών Αναπήρων Κύπρου, νομιμοποιήσαμε αυτά τα πρότυπα ως χάρτη σύμφωνα με το Κεφάλαιο 96. Ο ενθουσιασμός μας στη συνημμένη εικόνα (2016) ήταν ότι πετύχαμε αυτό το σημαντικό βήμα εκείνη την ημέρα. Λυπάμαι που παρατηρώ ότι τα πρότυπα αυτού του νόμου έχουν εφαρμοστεί ελάχιστα στη χώρα μας τα τελευταία 4 χρόνια.

Όλοι πρέπει να επικροτήσουμε όσους ακολουθούν τα πρότυπα! Ειδικά σε αυτήν την πανδημική περίοδο, αυτή η ανάγκη είναι πολύ εμφανής στις αγορές, τα αρτοποιεία και τα φαρμακεία. Επομένως, οφείλω ένα ευχαριστώ σε εταιρείες που εφαρμόζουν αυτά τα πρότυπα, από ράμπες για τουαλέτες με αναπηρία έως τουαλέτες με αναπηρία, θέσεις στάθμευσης με ειδικές ανάγκες έως άλλα μέτρα. Η σημασία του βήματος σας γίνεται πολύ πιο πολύτιμη, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή. Ευχαριστώ.”

.Source