Μέριλιν Ροζ Πόβενιρ | Νεκρολογία

Η Marilyn Ross Povenmire, πέθανε ειρηνικά στη Βενετία της Φλόριντα, στις 25 Δεκεμβρίου 2020. Επιζώνται από τον αγαπημένο σύζυγό της 66 ετών, τον συνταξιούχο ανώτερο αξιωματικό της υπηρεσίας εξωτερικών Dale Miller Povenmire και τα τέσσερα παιδιά τους, τη Susan του Bluffton, Νότια Καρολίνα ; Ross Mahlon από Haverhill, Μασαχουσέτη; Carol του Μανχάταν Μπιτς, Καλιφόρνια; και Ελισάβετ της Αλεξάνδρειας, Βιρτζίνια. Η αιτία θανάτου ήταν αναπνευστική ανεπάρκεια.

Η Μέριλιν γεννήθηκε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, το Νοέμβριο του 1932, από τον Σαρλότ Ειρήνη (Χάρβεϊ) και τον Χιου Αλεξάντερ Ρος. Μεγάλωσε στο Ρέντινγκ της Μασαχουσέτης, παρακολούθησε το Λύκειο Ρέντινγκ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Tufts με πτυχίο στα Οικονομικά.

Συναντήθηκε με τον σύζυγό της ενώ φοίτησε στη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας του Πανεπιστημίου Tufts στο Fletcher. Παντρεύτηκαν το 1954 και ξεκίνησαν τα ταξίδια τους, ζώντας σε χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ υπηρετούσαν το έθνος ως αξιωματικοί της υπηρεσίας εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι πρώτες εργασίες περιελάμβαναν το Σαντιάγο της Χιλής. Ζανζιβάρη, Ανατολική Αφρική; Asuncion, Παραγουάη; και Πόρτο, Πορτογαλία.

Το 1972, η Μέριλιν πήρε την εξέταση Εξωτερικών Υπηρεσιών και την πέρασε για δεύτερη φορά, αφού το Υπουργείο Εξωτερικών άλλαξε τους κανόνες για να επιτρέψει και στους δύο συζύγους ενός παντρεμένου ζευγαριού να είναι αξιωματούχοι Εξωτερικής Υπηρεσίας πλήρους απασχόλησης (ήταν ενάγουσα στην αγωγή κατά της τάξης) που είχε ως αποτέλεσμα αυτήν την αλλαγή κανόνων).

Υπηρέτησε ως προξενικός αξιωματικός σε αποστολές των ΗΠΑ στο Καράκας της Βενεζουέλας. Λευκωσία Κύπρος; Λισαβόνα, Πορτογαλία και το Σάο Πάολο, Βραζιλία, όπου ήταν επικεφαλής του Προξενικού Τμήματος. και ως Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Ρώμη και το Λονδίνο.

Ήταν η μόνη προξενική αρχή στην πρεσβεία στη Λευκωσία το 1975, λίγο μετά την εισβολή στην Κύπρο από τον τουρκικό στρατό, και εκεί εργάστηκε και στις δύο πλευρές της «πράσινης γραμμής» που περιπολούσε ο ΟΗΕ χωρίζοντας τους αντιπάλους λαούς.

Απάντησε σε τρομοκρατικές δραστηριότητες που διεξήγαγαν Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές το 1985, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο αεροδρόμιο της Ρώμης που σκότωσε και τραυμάτισε Αμερικανούς, μεταξύ άλλων θυμάτων. και αργότερα, μετά από πειρατείες κρουαζιερόπλοιων Achille Lauro στην ανατολική Μεσόγειο.

Το 1990, καθώς ξεκίνησε ο πρώτος πόλεμος του Κόλπου, η προξενική της ομάδα βοήθησε εκατοντάδες Αμερικανούς καθώς διέσχισαν το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου από τις κατοικίες τους σε απειλούμενες περιοχές του Κόλπου με ασφάλεια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των καθηκόντων της στη Ρώμη και το Λονδίνο, παρακολούθησε το Εθνικό Πολεμικό Κολλέγιο στην Ουάσιγκτον, DC, για το ακαδημαϊκό έτος 1987-88, όταν ταξίδεψε στην Κίνα με συναδέλφους αξιωματικούς για ένα ταξίδι προσανατολισμού ως προσκεκλημένος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η Μέριλιν αποσύρθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αφού διετέλεσε διευθυντής πολιτικής και συντονισμού για το Προξενικό Προεδρείο, όπου συνεργάστηκε με τη βοηθού γραμματέα Mary Ryan. Είχε 20 χρόνια καριέρα ως σύζυγος σε ένα από τα πρώτα ζευγάρια της Υπηρεσίας Εξωτερικών των ΗΠΑ. Υπερηφανεύτηκε να βοηθήσει Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό και να εκπροσωπήσει τη χώρα της στο εξωτερικό ως διπλωμάτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Dale και η Marilyn μετακόμισαν στη Βενετία μετά τη συνταξιοδότησή τους και έγιναν ιδρυτικά μέλη της Οικουμενικής Οικουμενικής Συνέλευσης της Βενετίας. Η κοινότητα UUCOV τους παρείχε μια σημαντική συνέχεια σύνδεσης για περισσότερα από 20 χρόνια.

Η Marilyn υπηρέτησε ως ένας από τους πρώτους ταμίες της εκκλησίας κατά την αγορά γης και την κατασκευή του κτηρίου της εκκλησίας.

Ο Dale και η Marilyn συνέχισαν να λατρεύουν πολλές φιλίες στο UUCOV και στο Village On The Isle, όπου κατοικούσαν τα τελευταία χρόνια.

Η Μέριλιν θα λείπει βαθιά από όλη την οικογένειά της και όσους την γνώριζαν και θαύμαζαν πολλά επιτεύγματα, γενναιόδωρο πνεύμα, αγάπη για την κλασική μουσική και χαρά της ζωής.

.Source