Μέρκελ. Η Γερμανία έχει ξεπεράσει τους 40.000 θανάτους από τον κοροναϊό, το χειρότερο δεν έχει ακόμη έρθει

Η Γερμανία κατέγραψε 465 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Η προειδοποίηση της Άνγκελα Μέρκελ

Το Ινστιτούτο Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Robert Koch (RKI) δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό στη Γερμανία ξεπέρασε σήμερα τους 40.000 και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «οι πιο σοβαρές».

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Γερμανία κατέγραψε 465 θανάτους από το Covid-19, αυξάνοντας το σύνολο σε 40.343 από την αρχή της επιδημίας, ανέφερε το ινστιτούτο.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και από χθες, Σάββατο, έχουν αναφερθεί σχεδόν 17.000 νέες περιπτώσεις.

Χθες, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε χθες το εβδομαδιαίο βιντεοπαιχνίδι της ότι οι στατιστικές δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί στις στατιστικές οι πλήρεις συνέπειες της αύξησης των κοινωνικών επαφών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Προειδοποίησε τους Γερμανούς ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι η «πιο δύσκολη φάση της επιδημίας» μέχρι σήμερα, καθώς πολλοί γιατροί και ιατρικό προσωπικό εργάζονται τώρα στο έπακρο.

Η χώρα επεκτείνεται, ενισχύει τον μερικό αποκλεισμό έως τις 31 Ιανουαρίου, καλεί τους πολίτες να μειώσουν περαιτέρω τις επαφές τους.

Περισσότεροι από 5.000 ασθενείς με Covid-19 βρίσκονται επί του παρόντος σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία, όπου απασχολούνται πάνω από το 80% των κρεβατιών.

Τα σχολεία, όπως τα περισσότερα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, εκτός τροφίμων, παραμένουν κλειστά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Η Μέρκελ παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε χρόνος για να ξεκινήσει η εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά “ο ρυθμός θα επιταχυνθεί”, είπε. “Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πούμε. “Θα έχουμε αρκετά εμβόλια για όλους στη Γερμανία”, πρόσθεσε.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source