Μέσα σε 24 ώρες, 169 οδηγοί βρέθηκαν να επιταχύνουν

Δήλωση της αστυνομίας τις τελευταίες 24 ώρες σχετικά με τον έλεγχο του οδηγού – τη συμπεριφορά του δρόμου

Η επιτάχυνση είναι μια από τις κύριες αιτίες σοβαρών, θανατηφόρων οδικών ατυχημάτων – μία από τις πιο σοβαρές παραβιάσεις της κυκλοφορίας.

Η οδήγηση πιο γρήγορα από το όριο ταχύτητας αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης ενός οχήματος με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες που μπορεί να προκύψουν. Δεδομένου αυτού, δεν θα ήταν υπερβολή να περιγράψουμε την ταχύτητα ως ένδειξη σεβασμού για τον οδηγό, τον εαυτό του, τους συμπολίτες του και την κοινωνία γενικότερα.

Από χθες το πρωί έως και σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων που πραγματοποιούνται από όλα τα υποκαταστήματα οδικής κυκλοφορίας της Κύπρου, κυρίως σε αυτοκινητόδρομους · 169 οδηγοί βρέθηκαν να επιταχύνουνΓια μερικούς από αυτούς, η ταχύτητα του αυτοκινήτου τους ήταν ζαλιστική.

Στις 10:45 π.μ. σήμερα, ένας 24χρονος άνδρας βρέθηκε να ταξιδεύει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων ανά ώρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του εαυτού του και άλλων χρηστών του δρόμου. Ο 24χρονος οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Κοφίν με ταχύτητα 207 χιλιομέτρων ανά ώρα αντί 100, που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Ως αποτέλεσμα, ο 24χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία, έγινε γραπτή κατηγορία, ο οποίος θα εμφανιστεί αύριο στο δικαστήριο για δίκη.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας στο Σοβαρό Οδικό Δίκτυο για την πρόληψη σοβαρών, θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων εντείνεται πάντα.

Ο μόνος σκοπός είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων εκείνων που ταξιδεύουν στο οδικό δίκτυο, αυξάνοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους μας.

Source